BIZIT plus

Двомилионити захтев пристигао на Национални портал е-управа

Јубиларни двомилионити захтев данас је пристигао на Национални портал еУправе, што потврђује да, уместо пред шалтерима и у редовима, грађани Србије све чешће користе интернет за обављање послова са државним органима. Број активних корисника Портала тренутно броји 340.000, што је за готово 40.000 више у односу на период од пре шест месеци.

2016-03-18

Заказивање термина за личну карту и возачку дозволу, поручивање извода из матичне књиге рођених и уверења о држављанству, регистрација возила и замена возачке дозволе, тренутно су најпопуларније од укупно 300 различитих електронских услуга.

-                 Овај јубилеј доказ је да грађани препознају и користе бројне предности Националног портала – већи комфор, уштеде у времену и новцу. Тим који стоји иза еУправе непрекидно ради на њеном унапређењу. Почели смо да радимо на увођењу online плаћања и развоју нових електронских услуга. Грађани и представници привреде препознају наш труд, што се види кроз број активних корисника који непрестано расте – истиче Душан Стојановић, директор Дирекције за електронску управу.

Pročitajte i:  Počelo eZakazivanje za upis dece u osnovne škole

Национални портал еУправа јавности је доступан од јуна 2010. године и налази се на адреси www.euprava.gov.rs. Тренутно, на њему са активна 104 органа државне управе која објављују 300 услуга. У прошлој години путем еУправе обављено је милионито продужење регистрације возила.

Facebook komentari: