BIZIT plus

Избор домена на забаван начин

domain-star_title Национални интернет регистри осам европских земаља удружено раде на подизању свести о важности интернет домена, те су развили Facebook игрицу "Domain Star" која корисницима омогућава да обаве Whois упит (проверу да ли је домен слободан за регистрацију), користећи називе домена на забаван начин. У овом пројекту учествују национални интернет регистри Србије (РНИДС), Аустрије (NIC.AT), Француске (AFNIC), Немачке (DENIC), Пољске (NASK), Финске (FICORA), Словеније (ARNES) и Црне Горе (Domen).

На адреси http://apps.facebook.com/domainstar налази се апликација која омогућава проверу да ли је слободан .RS домен у свим варијацијама имена и презимена корисника, уз линк ка овлашћеним регистрима домена. Могуће је, наравно, проверити и било коју другу реч да ли је слободна за регистрацију у одабраном националном интернет домену.

Поред тога, могуће је и исписивање одабраног домена преко приложених фотографија, које затим у форми интерактивне разгледнице могу да буду послате пријатељима, као духовит предлог за њихов лични интернет домен. Ту је и квиз општег знања са акцентом на познавању Интернета, а корисници добијају и поене за своје активности у игрици "Domain Star".

Pročitajte i:  RNIDS poklanja Neo Geo RNIDS i još 50 fontova srpske ćirilice

Више информација: www.rnids.rs/cir/facebook-игрицa-domain-star

Facebook komentari: