Нови сајт РНИДС-а и на ћириличком домену ".срб"

rnids Нова званична интернет презентација Регистра националног интернет домена Србије (РНИДС) пуштена је у рад 11. маја, и поред старе адресе www.rnids.rs, доступна је и на новом националном ћириличком домену на адреси рнидс.срб.

Од 3. маја нови српски интернет домен ".срб" је постао видљив на Интернету, пошто је IANA (Internet Assigned Numbers Authority) донела одлуку да га додели РНИДС-у на управљање. Почетак слободне регистрације домена ".срб" очекује се на јесен, а ускоро ће органи РНИДС-а да усвоје сва потребна правила и процедуре регистрације.

Сајт РНИДС-а у свом новом издању има стотинак основних web страна у ћириличној и латиничној верзији, као и верзију на енглеском језику. Поред података о делатностима, органима и организацији РНИДС-а и овлашћеним регистрима домена, садржи и корисне савете за кориснике ".rs" домена, као и приступ Whois бази података о регистрантима домена.

Уз архиву вести од 2007. до данас, фото и видео галерију, има и Календар догађаја са прегледом битних догађаја у земљи и иностранству из области Интернета. Комуникација са посетиоцима омогућена је на више начина на самом сајту, како и преко Twittera и Facebooka, а ту су и линкови битних домаћих и страних сајтова. Сајт је усклађен и са стандардима о е-Приступачности за особе са посебним потребама.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  UA Day konferencija u Beogradu: višejezičan, digitalno inkluzivan internet za sve
SBB

Tagovi: , , ,