РНИДС на ТЕЛФОР-у

logo-left-lat На 19. Телекомуникационом форуму – ТЕЛФОР, највећем домаћем годишњем скупу у области телекомуникација и информационих технологија, 22. новембра, у Сава центру, представио се и Регистар националног интернет домена Србије (РНИДС).

Првог дана скупа РНИДС је учествовао у промоцији књиге “Увод у управљање Интернетом”, чије је издавање подржао у сарадњи са Дигиталном агендом, Дипло фондацијом и РАТЕЛ-ом. Промоција књиге је имала форму дискусије за округлим столом у оквиру које су темама обухваћени технички и регулаторни аспекти и начин коришћења и управљања Интернетом код нас. О овој све актуелнијој теми, говорили су др Јован Курбалија, директор Дипло фондације и аутор књиге, Јасна Матић, државна секретарка за Дигиталну агенду, Ненад Маринковић, директор РНИДС-а, и др Милан Јанковић, директор РАТЕЛ-а. Књига може бесплатно да се преузме са странице: www.rnids.rs/publikacije

Након промоције књиге, одржана је презентација РНИДС-а под називом “После 5 година рада, РНИДС на новом почетку”. Кроз излагања Ненада Маринковића, директора РНИДС-а, и Војислава Родића, председника Конференције суоснивача РНИДС-а, дата је ретроспектива урађеног и визија даљег развоја, уз фокус на старт новог, ћириличког .СРБ домена.

Pročitajte i:  UA Day konferencija u Beogradu: višejezičan, digitalno inkluzivan internet za sve

Извор: РНИДС

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,