Računari i Galaksija

РНИДС: Потписани уговори о финансирању

clip_image002

Уговори о суфинансирању пројеката између РНИДС-а и организација које су конкурисале за средства у другом конкурсном кругу потписни су у Вуковој задужбини у Београду.

Регистар националног Интернет домена Србије је на основу Финансијског плана за 2010. годину, Правилника о критеријумима и мерилима за финансирање пројеката и одлуке свог Управног одбора од 23. априла 2010. расписао КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА којима се остварују основни циљеви Регистра утврђени Правилима фонда и другим актима РНИДС-а.

Пријаве за суфинансирање пројеката подношене су до 31. августа.

Комисија је 1. септембра отворила све пристигле пријаве и после темељитог разматрања изабрала петнаест пројеката који су оцењени као најбољи.

Пројекти су добили подршку РНИДС-а који ће их суфинансирати у укупном износу од 3.305.000,00 динара. Укупна вредност одобрених пројеката је преко 8.000.000,00 динара.

У овогодишњем циклусу суфинасирања у два конкурсна рока РНИДС је одобрио суфинасирање укупно 27 пројеката у укупном износу од преко 6.100.000,00 динара. Укупна предвиђена вредност свих суфинасираних пројеката је преко 18.000.000, 00 динара.

Pročitajte i:  RNIDS poklanja Neo Geo RNIDS i još 50 fontova srpske ćirilice

У овом року суфинансира се следећих 15 пројекaта разврстаних у три области:

Маркетинг овлашћених регистара

  1. Банкер д.о.о. – пројекат „Како до свог портала“, обучавање корисника кроз десет полусатних емисија о промоцији .rs домена.
  2. BeotelNet lSP д.o.o. – кампања којом се промовише коришћење бренд пакета на градској телевизији.
  3. Норднет д.о.о. – обучавање за израду прве Интернет презентације малих и средњих предузећа . Обука и маркетинг изводиће се у локалној заједници и на локалним медијима.
  4. Панет д.о.о. – промоција Интернета и обучавање за његово коришћење у пословне сврхе у малим и средњим предузећима
  5. Serbia Broadband – Српске кабловске мреже д.o.o, огранак Београд – пројекат „1001 сајт“ чији је циљ лако и једноставно укључење 1001 новог пословног корисника на интернет сопственим презентацијама.

Развој нових сервиса на интернету

1. NIP BIF Press – успостављање новог сервиса намењеног малим и средњим предузећима са пословним вестима, информацијама са берзе, подацима о кредитима, законским формама, државним конкурсима и свим другим пословним информацијама које им могу бити од користи.
2. Скупштина општине Врање – подршка приступу интернету од стране пољопривредних произвођача и помоћ у пласирању производа преко интернета.
3. Опште удружење предузетника, Лесковац – израда сервиса који ће помоћи пословним корисницима и обучити их да оптимизују сајтове и добију основне информације о B2B порталима, усмереном и интегрисаном маркетингу.
4. PC Press д.o.o. – помоћ у постављању виртуелног прес офиса код пласирања вести, текстова, слика и других информација о компанији на сајт PC Press-a.
5. Јавно новинско-издавачко предузеће Просветни преглед – формирање подлистка за наставнике који ће им помоћи да боље упознају интернет и информационе технологије. Просветни преглед верује да ће се подлистак развити и у сајт и форму за његову публику.

Pročitajte i:  Ćirilica + tehnologija: RNIDS poklanja još jedno pismo srpske ćirilice namenjeno ekranskom prikazu

Организовање скупова

1. Друштво за информатику Србије – Изложба „50 година дигиталног рачунарства у Србији“. Изложбом се обележава и 50-годишњица појаве првог дигиталног рачунара произведеног у Србији (ЦЕР 10), у Институту Михајло Пупин.
2. Колегијум студио – скуп „BlogOpen 2010“. Одржава се у октобру у Новом Саду а намењен је сусретима блогера, твитераша, пословних и приватних корисника друштвених мрежа, али и свима које интересују теме којима се овај скуп бави.
3. Удружење за примену информатичких технологија Руднет, Рудник – скуп „Rudtech 2010“ намењен доприносу развоја ИТ услуга у свим сервисима и привредним областима у локалној средини.
4. Друштво за телекомуникације – скуп „18. телекомуникациони форум Телфор“. Телекомуникациони форум (Телфор) је домаћи и регионални годишњи скуп стручњака који раде у области телекомуникација и информационих технологија. Учесници су углавном телекомуникациони инжењери, али и економисти, правници, оператори и друге струке.
5. Удружење web fest – скуп „web fest“. Први регионани фестивал за избор најбољих вeб пројеката и промоцију употребе Интернета код најширег круга људи. Састоји се од избора најбољих вeб сајтова по категоријама као и од промотивно-едукативних активности.

Pročitajte i:  UA Day 2024 održan u Beogradu: Put ka digitalno inkluzivnom internetu

Извор: РНИДС

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,