Računari i Galaksija

Стипендисти ВИП-а водили кабинет Дигиталне агенде

Jasna Matic i Vip studenti Државна секретарка за Дигиталну агенду Јасна Матић, угостила је у среду 24. августа петнаест студената, учесника програма “Буди Вип студент“. Они су искористили прилику да се упознају са радом у адиминистрацији Републике Србије као и да воде кабинет Дигиталне агенде на један дан.

Управа за дигиталну агенду отворенa је за сарадњу са свим организацијама које желе да заинтересују младе за учешће у овој области. Министарство жели да се захвали компанији Вип која успешно изводи четврту генерацију “ВИП студената“ који су своје потенцијале усмерили на телекомуникације јер сматра да је то прави начин да се развију млади стручњаци који ће обезбедити будући развој овог сектора. Због тога, Министарство је указало поверење овим младим људима и допустило им да воде кабинет секретара за Дигиталну агенду један дан.

Том приликом Јасна Матић је изјавила: „ Улагање у младе, њихово образовање и пружање прилике да стекну радно искуство је задатак свих нас. Мени је велика част да смо данас угостили студенте техничких, економских и других пословних усмерења и да смо им пружили прилику да кажу како они виде будућност у овом сектору, истакну шта би променили и како би водили сектор ИКТ. Надам се да ће неко од њих, када за то дође време, заузети моје место а да им је данашња посета помогла да мало боље упознају рад државне администрације“.

"Поред улагања у телекомуникациону инфраструктуру и опрему неопходно је константно улагати и у развој младих стручњака који ће развијати област телекомуникација у нашој земљи и омогућити примену савремених технологија. " рекао је Танасис Кацирумпас, председник УО компаније Вип мобајл.

Пројекат "Буди Вип студент" компанија Вип мобиле је покренула је у новембру 2007. године, са циљем да инвестира у образовање и обликовање будућих експерата у области телекомуникација на тржишту Србије. Пројекат су од самог почетка подржали бивше Министарство за телекомуникације и информационо друштво (данас управа за Дигиталну Агенду), универзитети и факултети са правом учешћа у пројекту и бројних студентских организација. До сада је Вип стипендијама награђено 80 студената у 4 генерације. "Буди Вип студент" проглашен је за најбољи пројекат у категорији иновација на свечаној додели Европских награда за волонтирање запослених на националном нивоу, у организацији Форума пословних лидера и SMart Колектива.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,