Počeo EdIT 2015 – letnja škola programiranja

Danas je u tehnološkom centru kompanije Comtrade u Beogradu počela EdIT 2015 letnja škola programiranja. Tokom naredne dve nedelje, odnosno 10 radnih dana, 13 polaznika ovogodišnjeg EdIT-a će u simuliranom radnom okruženju proći kroz celokupan proces razvijanja jedne aplikacije.

tPored Beograda, EdIT letnja škola programiranja kompanije Comtrade održava se još i u Kragujevcu, Banjaluci, Sarajevu, Ljubljani i Mariboru.

Polaznicima Comtrade-ove besplatne letnje škole programiranja je omogućeno da uz dvonedeljnu edukaciju i timski rad steknu dodatno praktično iskustvo koje će im svakako biti od velike koristi u budućem radu.

– EdIT letnja škola programiranja postoji još od 1996. godine, pa se kompanija Comtrade svake godine vrlo ozbiljno priprema za ovaj događaj. Tokom dve nedelje učimo studente kako se u pravim softverskim kompanijama razvija softver od početka do kraja. Svake godine imamo sve veći broj prijavljenih, ali je najbitnije da su to veoma kvalitetna deca koja žele da rade i stiču nova znanja. Ove godine je za Beograd bilo 105 prijava, a izabrano je 13 studenata. Inače, ukupan broj prijava u svim mestima u kojima se održava EdIT ove godine je 350, a od tog broja izabrano je 73 studenta – istakla je Danijela Kuzmanović iz HR odeljenja kompanije Comtrade.

Ovogodišnja tema je EdIT-a je „Safety life tracking”. Reč je o projektu izrade korisničke aplikacije za nadzor puteva i praćenje saobraćaja. Cilj projekta je sinhroni prikaz video snimka i pozicije na mapi preko web aplikacije. Više o temi možete pogledati ovde.

Polaznici EdIT-a biće podeljeni u tri tima i radiće nezavisno jedni od drugih, a na kraju druge nedelje će braniti aplikaciju koju su kreirali sa svojim mentorima. Oni će takođe na dnevnom nivou pisati izveštaje i raditi sve ono što rade i profesionalni programeri koji su zaposleni u kompaniji Comtrade.

EdIT 2015 u Beogradu će trajati do 31. avgusta.

Izvor: Comtrade

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,