AMD Fusion APU-ovi hardverski podržavaju Flash Player 10.2

AMD-Fusion-FlashAMD nisko-potrošni APU-uovi, i diskretni GPU-ova omogućavaju hardversku-akceleraciju HD video prikaza

AMD je objavio da je, danas objavljeni, Adobe® Flash® Player 10.2, u potpunosti podržan na svim PC platformama pokretanim nisko-potrošnim AMD Fusion Akceleratorskim Procesorskim Jedinicama (APU-ovima), s čim su korisnicima dodatno unapređene sposobnosti video prikaza.

AMD i Adobe su zajednički radili na unapređivanju performansi hardverske akceleracije i omogućavanju 1080p visoke-definicije (HD) video prikaza na svim uređajima baziranim na AMD 2011 nisko-potrošnoj platformi (prethodno poznatoj pod kodnim imenom "Brazos"), kao i na svim drugim platformama koje koriste AMD grafiku. Objavljivanjem Flash Player 10.2, omogućene su unapređene sposobnosti prikaza videa u 1080p rezoluciji na svim AMD-ovim nisko-potrošnim, C-Serije i E-Serije, procesorima, uključujući C-30, C-50 i E-350, i pruženo je daleko živopisnije iskustvo video prikaza svim korisnicima HD netbukova, notbukova i tabličnih računara.

"AMD i Adobe su zajednički radili na uklučivanju tehnologije AMD Akcelerisanog Paralelnog Procesovanja putem Flash Player 10.2 kako bi se korisnicima pružilo daleko bolje i živopisnije iskustvo," kaže Džon Tejlor (John Taylor), director sektora Klijentskih Proizvoda i Softverskog Marketinga, u AMD-u. "Adobe nastavlja sa radom na daljim unapređenjima i razvoju vrhunskog sistema isporuke video sadržaja putem Interneta, i dalje ostaje platforma broj jedan u isporuci video sadržaja putem Interneta. Upotrebom snage hardverske video akceleracije, novi plejer daje prikaz videa sa boljim izgledom i performansama nego što je to ikada bio slučaj do sada."

"Svakim novim softverskim osveženjem mi dodatno unapređujemo Flash Player kao bi što bolje iskorišćavao moćne procesorske tehnologije koje stvaraju kompanije poput AMD-a,” kaže Anup Murarka, direktor, Proizvodnog Marketinga, Flash Platforme u Adobe-u. “Ova verzija Flash Player-a, uključivanjem pristupa hardverskoj akceleraciji videa duž celog pajplajna, pruža najbolji-u-klasi prikaz videa preko celog ekrana i u Internet pretraživačima. Naš cilj je da konstantno pružamo bogato korisničko iskustvo kako na PC-ju tako i na bilo kom drugom uređaju, što nam je postalo moguće zahvaljujući saradnji sa partnerima poput AMD-a."

Unapređeni Prikaz putem Grafičke Hardverske Akceleracije

Napredne performanse isporuke videa sa Adobe Flash Player 10.2 je učinjeno mogućim putem StageVideo API-a, koji omogućavanjem hardversku akceleracije duž celog pajplajna, programerima nudi nove sposobnosti pomoću kojih su u prilici da na veb sajtovima prikažu lepši video material sa boljim performansama na svim uređajima i svim internet pretraživačima. Hardverska video akceleracija Stage Video-m omogućava veb sajtovima sa podrškom za striming pomoću Stage Video-a, da isporuče striming videa brzim pristupom snažnom GPU-u unutar AMD Fusion APU-a. Ovaj novi model grafičke hardverske akceleracije minimalizuje zauzeće CPU-a tokom prikaza videa, povećavajući efikasnost i glatkoću prikaza.

Pored podrške AMD Fusion familiji APU-ova, AMD i Adobe su zajedničiki radili i na uključivanju podrške akceleracije Adobe Flash Player 10.2 na AMD Radeon™ diskretnim GPU-ovima. AMD Radeon GPU-ovi nude podršku za Stage Video, kao i GPU preuzimanje, kojim se povećavaju performanse. AMD grafika nudi sposobnost video post-procesovanja kako bi se pružilo izvanredno HD iskustvo.

Flash Player 10.2 će biti akcelerisan na notbukovima i desktop platformama sa AMD grafikom, uključujući:

· ATI Radeon™ HD 4000 i HD 5000 Serije grafiku i AMD Radeon™ HD 6000 Serije grafiku

· ATI Mobility Radeon™ HD 4000 Serije grafiku (i naprednije) i AMD Radeon™ HD 6000M Serije

· ATI Radeon™ HD 3000 Serije integrisanu grafiku (i naprednije)

· ATI FirePro™ V3750, V5700, V7750, V8700 i V8750 grafičke akceleratore (i naprednije)

AMD

Tagovi: , , , , ,