Digital+ lansira 3D demo kanal na Astri | PC Press

Digital+ lansira 3D demo kanal na Astri

Satellite_over_earth[1]SES ASTRA, deo kompanije SES (kotirane na berzama Euronext Paris i Luxembourg pod oznakom SESG), danas je objavila da je španski operater Digital+ lansirao 3D demo kanal na ASTRI. Novi demo kanal pod imenom Canal+ 3D Demo biće distribuiran preko SES ASTRINE orbitalne pozicije 23.5 stepeni istočno i dostupan je širom Evrope.

Predstavljajući po prvi put 3D emitovanje u Španiji, Digital+ lansirao je novi 3D kanal, kako bi omogućio maloprodajnim lancima da na licu mesta prikažu mogućnosti 3D emitovanja. Kanal će prikazivati visoko kvalitetne 3D sadržaje, uključujući mogućnosti gledanja filmskih i koncertnih snimaka tokom dana.

Sa lansiranjem kanala Canal+ 3D, SES ASTRA potvrđuje svoje liderstvo na tržištu kada je u pitanju 3D televizija. Do danas, satelitski operater distribuirao je šest komercijalnih 3D kanala vodećih evropskih emitera i programskih operatora uključujući BSkyB u Ujedinjenom kraljevstvu, Canal+ u Francuskoj, Sky u Nemačkoj, Viasat u Skandinaviji i Brava 3D i Penthouse 3D uslužujući publiku širom Evrope. Pored toga, SES ASTRA poseduje sopstveni 3D kanal, na taj način dovodeći ukupan broj 3D demo kanala, uključujući i komercijalne i demo kanale, na osam.

Ferdinand Kajser, predsednik i izvršni direktor kompanije SES ASTRA, izjavio je: „Mi smo veoma ponosni što je Digital+ lansirao 3D demo kanal na ASTRI. Kao industrijski partneri i provajderi tehničkih usluga, težimo stalnom uvođenju inovacija kao što je 3D. Činjenica da je vodeći španski televizijski operater izabrao SES ASTRU pokazuje poverenje evropskih emitera u našu tehničku stručnost i znanje. S obzirom na brzo pokretanje 3D kanala i povećanje prodaje 3D TV ekrana, uvereni smo da će se 3D uskoro pokazati kao vodeći tip televizije.”


O SES ASTRI

SES ASTRA vodeći je satelitski sistem Direct-to-Home (DTH) u Evropi. ASTRA trenutno raspolaže s 17 satelita. Satelitski sistem SES ASTRA pruža usluge za više od 135 miliona korisnika putem DTH i kablovskog prijema i emituje 2.500 televizijskih i radijskih programa. SES ASTRA takođe pruža multimedijske usluge, usluge pristupa Internetu i mrežne usluge državnim institucijama i organizacijama i velikim korporacijama. Sa gotovo 200 High Definition (HD) programa dostupnih na glavnoj orbitalnoj poziciji, ASTRA predstavlja najvažniju platformu za HDTV emitovanje vodećih europskih radijskih i televizijskih postaja. Orbitalne pozicije satelita ASTRA su: 19.2° istočno, 28.2° istočno, 23.5° istočno, 5° istočno i 31.5° istočno.

O SES-u

Kompanija SES (kotirana na berzama Euronext Paris i Luxembourg pod oznakom SESG). SES u potpunosti poseduje SES ASTRU i SES WORLD SKIES, strateški udeo u Ciel u Kanadi i Quetzsat u Meksiku kao i strateški udeo u infrastrukturi start-up O3b Networks. SES osigurava izvrsna satelitska komunikacijska rešenja putem flote od 44 satelita. Dodatne informacije dostupne su putem www.ses.com.

Srodne vesti

    Nisu nađene srodne vesti

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.