IDC: Konferencija o bezbednosti, virtuelizaciji i efikasnosti | PC Press

IDC: Konferencija o bezbednosti, virtuelizaciji i efikasnosti

idcU utorak 9. juna, u hotelu Hyatt, u organizaciji kuće IDC Adriatics, održana je konferencija na kojoj su obrađene teme bezbednosti, virtuelizacije i efikasnosti računskih centara. Na skupu namenjenom IT menadžerima i tehničkim direktorima istaknuto je da novi uslovi rada u kojima su poslovne informacije ključ uspeha nameću posvećivanje dodatne pažnje ovom sektoru, kako u smislu bezbednosti tako i u smislu efikasnosti.

Konferenciju je otvorio Atila Madai, IDC-ov analitičar, koji je pričao o potrebi za balansiranjem realnosti i percepcije u novoj ekonomskoj eri. Potom se prisutnima obratila ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić, a zatim je Zoran Ilić sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” predstavio plan za njihov novi ICT sistem. Pre pauze je održana i prezentacija kompanije COMING: Miroslav Kržić i Nemanja Milutinović su govorili o ključnim osobinama VMware Sphere i Site Recovery Manager rešenja.

Drugi deo konferencije je otvorio Christian Fahlke iz IBM-a koji je pričao o novim izazovima u upravljanju IT bezbednošću i ponudio IBM-ova rešenja kao pravi odgovor. Danko Gudelj iz VMwarea je detaljno predstavio prednosti novog VMware Shere 4 rešenja i najavio buduće planove kompanije VMware. Nakon njega je Vladmir Stančić iz kompanije ENEL PS objasnio o čemu treba voditi računa pri izgradnji računskog centra. On je predstavio i APC-ova rešenja za efikasno hlađenje računskih centara. Konferenciju je zatvoro Serban Zirnovan iz Della koji je predstavio rešenja koje kompanija iz koje dolazi nudi sa ciljem prevazilaženja teške ekonomske situacije.