Računari i Galaksija

Izabrani pobednici konkursa Digitalni čas 2012/2013

Autorima najboljih radova pristiglih na konkurs Digitalni čas 2012/2013 u petak su u Klubu Poslanika u Beogradu dodeljene nagrade.

digitalni cas“Novi načini učenja koji podrazumevaju upotrebu digitalnih medija i informaciono-komunikacionih (IKT) alata, kao i praksa u kojoj su nastavnici i učenici kreatori sadržaja, u svom su začetku.”, istakla je državna sekretarka ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekominikacija, Tatjana Matić, na svečanoj dodeli diploma.

Primena IKT u obrazovanju i stručnom osposobljavanju je jedan od jasnih razvojnih prioriteta svake moderne države, a program Digitalna škola značajno je doprineo podizanju nacionalne digitalne pismenosti, sa blizu 3.000 osnovnih škola opremljenih savremenom računarskom opremom na celoj teritoriji Srbije, podsetila je Matić.

Pomoćnik ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Nebojša Vasiljević, prezentovao je dobitnicima nagrada konkursa Digitalni čas, Nacrt Smernica za unapređenje uloge IKT u obrazovanju, koji se trenutno nalazi na javnoj raspravi. Stub obrazovanja baziranog na IKT i digitalnim alatima, potrebno je i dalje razvijati, što brže i delotvornije. U svemu tome, dinamika, saradnja i uključenost svih relevantnih faktora, ključni su za konačan uspeh, rekao je Vasiljević.

Pročitajte i:  Ministarstvo informisanja i telekomunikacija poziva mlade da se pridruže timu Ministarstva za realizaciju projekata

Na ovogodišnji nagradni konkurs Digitalni čas, pristiglo je 229 radova iz tri različite grupe radova: Matematika, računarstvo, informatika i tehničko obrazovanje, društvene nauke i sport i prirodne nauke.

Komisija je odabrala 51 najbolji rad nastavnika osnovnih škola iz cele Srbije, od kojih je u okviru svake grupe dodeljena po jedna prva nagrada u iznosu od 70.000 dinara, tri druge nagrade u iznosu od 50.000 dinara i dvanaest trećih od 30.000 dinara. Dodeljene su i 3 specijalne nagrade za inovativnost, interaktivnost i interdisciplinarnost u iznosu od 100.000 dinara.

Svi nagrađeni radovi nalaze se u Elektronskom zborniku radova.

Izvor: http://mtt.gov.rs/slider/digitalni-cas-3/

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,

One thought on “Izabrani pobednici konkursa Digitalni čas 2012/2013

Comments are closed.