Izazovi brzog razvoja u srednjim i većim kompanijama | PC Press

Izazovi brzog razvoja u srednjim i većim kompanijama

IMG_0533 U kompaniji KING ICT, jednoj od vodećih regionalnih sistem integratora, 08.04.2009. održana je prezentacija na temu brzog razvoja u srednjih i većih kompanija.

Prezentacija je bila namenjena IT i CIO menadžerima u srednjim i velikim kompanijama, sa ciljem da se upoznaju sa najčešćim izazovima sa kojima se kompanije susreću prilikom ubrzanog razvoja poslovanja. Stručnjaci KING ICT-a predstavili su rešenja koja će im pomoći da savladaju prepreke i razviju strategije za razvoj kroz konsolidaciju hardvera, koncept virtualizacije i softverska rešenja za upravljanje infrastrukturom.
Na kraju prezentacije, u veoma zanimljivoj praktičnoj radionici posetioci su imali prilike da se uživo uvere u funkcionalnost i pouzdanost rešenja virtualizacije, demonstriranog  na konsolidovanom sistemu Blade servera i SAN storage infrastrukturi. U interaktivnoj  radionici predstavljene su u realnom vremenu posebne prednosti sistema, naročito prenos produkcionih operativnih sistema sa fizičkih servera na virtualne mašine, upravljanje i dinamičko alociranje hardverskih resursa i automatsko balansiranje opterećenja sistema. Posebno interesantna bila je demonstracija reagovanja sistema visoke dostupnosti u slučaju nepredviđenih okolnosti.
Prezentacija je pokazala da konsolidacija IT infrastrukture donosi značajne prednosti u upravljanju, smanjuje ulaganje u instalaciju i održavanje sistema, i naročito snižava utrošak resursa i energije; samim tim, dokazan je i povraćaj uloženih inicijalnih sredstava u vrlo kratkom periodu i dalja ušteda. 

Zbog većeg interesovanja nego što je bilo očekivano, King ICT će organizovati još dve prezentacije naredne nedelje.

Srodne vesti

    Nisu nađene srodne vesti

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.


Asus


Manpower

Enjoy.ing

Twitter