Dvodnevna radionica “Izložba u nastajanju” | PC Press

Dvodnevna radionica “Izložba u nastajanju”

U okviru Sajma fotografije Kulturnog centra Beograd, koji je održan 24. i 25. decembra, časopis ReFoto organizovao je dvodnevnu radionicu pod nazivom ”Izložba u nastajanju”. Odabrani čitaoci časopisa Refoto imali su priliku da fotografišu u profesionalnim uslovima uz profesionalnu foto opremu, šminku kostim i modele i da na licu mesta kreiraju sopstvenu izložbu.

Iza-scene-(2)Učesnici su u dva vrlo različito tematski osmišljena dana fotografisali kostime studentkinja Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Prvog dana kostime Milice Požar, Katarine Radović i Irine Somborac krasile su Paperal maske Aleksandre Škorića, dok su drugog dana kostimi Sofije Jovandić, Vanje Đurović i Katarine Despotović fotografisani u tropskom ambijentu scenografije nastale za tu priliku.

Kostime i maske nosili su modeli Modnog studija Click, koji se pobrinuo i za odgovarajuće frizure i šminku, a samo snimanje se odvijalo  pod mentorstvom dvoje fotografa, Milana Živkovića, glavnog i odgovornog urednika časopisa Refoto i Milice Mrvić, urednice portala Refoto.rs.

Foto Bojan Dzodan, kostim Katarina Radovic, maska Aleksandar SkoricOva radionica bila je svojevrsna prezentacija izložbe u nastajanju jer su izabrane fotografije, nakon obrade u Fotošopu, bile odštampane.

Tako pripremljene i odštampane fotografije, odmah su se našle na zidovima Galerije Artget. Radove učesnika radionice Bojana Džodana, Vuka Papića i Milana Tesle, Ivane Todorović, Borisa Kočiša i Aleksandra Kristijana Stojanovića svi zainteresovani mogu pogledati na izložbi u Galeriji Artget do subote 28. decembra kada se i sam Sajam fotografije završava.

Učesnici i posetioci radionice dobili su uvid u sam proces pripreme fotografskog seta, toka fotografisanja na zadatu temu, postprodukcije i, na kraju, štampe i izlaganja.

Organizatori radionice, na ovaj način, dali su dodatni i zajednički doprinos obrazovanju u oblasti fotografije i vizuelne kulture kojima se, svako na svoj način, bave već više decenija.

Radionicu su pomogli komapnija Refot B koja je obezbedila potrebnu foto-opremu kao i kompanija Perollo koja je za ovu priliku odštampala  fotografije na licu mesta.

Srodne vesti

    Nisu nađene srodne vesti

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.


DIDS
Case Study Show 2017
Enjoy.ing

Twitter