Milijarder investirao 40 mil. dolara u Shazam | PC Press

Milijarder investirao 40 mil. dolara u Shazam

Ukoliko koristite smartfon, velika je verovatnoća da ste čuli za aplikaciju pod imenom Shazam.

unnamedOva aplikacija ima mogućnost prepoznavanja pesama, koje, na osnovu audio uzorka, uparuje sa pesmama iz svoje baze od preko 11 miliona numera i daje informaciju o njenom nazivu i izvođaču.

Servis ima preko 250 miliona korisnika, što su podaci iz druge polovine prošle godine.

Da se radi o korisnom servisu i potencijalno unosnom biznisu prepoznao je milijarder Karlos Slim, za koga Business Insider piše da je jedan od najbogatijih ljudi na svetu. Naime, on je startapu koji stoji iza Shazam aplikacije dao investiciju od 40 miliona dolara.

Britanski startap novac će iskoristiti kako bi radio na razvoju svog softvera i ekspanziji na polje televizije.

“U roku od 18 meseci očekujemo da TV znatno nadmaši “muzičku” stranu poslovanja”, rekao je Endru Fišer, direktor Shazama.

Niste još uvek isprobali Shazam? Ukoliko koristite Android aplikaciju možete preuzeti ovde, za Windows Phone ovde, a ako ste iOS korisnik, sa ove adrese.

Shazam je dostupan i u verziji za Nokia i BlackBerry uređaje, kao i za Windows 8.

Srodne vesti

    Nisu nađene srodne vesti

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.

Komentari

  1. Milijarder investirao 40 mil. dolara u Shazam | eTacka
    8. July 2013. u 11:16

    […] Ukoliko koristite smartfon, velika je verovatnoća da ste čuli za aplikaciju pod imenom Shazam. Ova aplikacija ima mogućnost prepoznavanja pesama, koje, na osnovu audio uzorka, uparuje sa pesmama iz svoje baze od preko 11 miliona numera i daje informaciju o njenom nazivu i izvođaču. Servis ima preko 250 miliona korisnika, što su podaci iz druge […] Detaljnije […]


Asus


Original

Excel kuhinjica

Twitter