O jugoslovenskoj računarskoj revoluciji na portalu eurogamer.net | PC Press

O jugoslovenskoj računarskoj revoluciji na portalu eurogamer.net

Na portalu eurogamer.net objavljen je članak o jugoslovenskoj “uradi sam” kompjuterskoj revoluciji.

rac1Osamdesetih godina u Jugoslaviji računari su bili luksuz, većina nije ni znala kako izgledaju, a za ZX Spectrum ili Commodore 64 bilo je potrebno izdvojiti mesečnu platu.

Voja Antonić, tada je za vreme odmora u Crnoj Gori došao na ideju da napravi računar koji bi ljudi mogli da sklope kod svoje kuće i koji bi koštao znatno manje. Plan se pretvorio u delo i rođena je čuvena Galaksija.

Uporedo sa tim, istoimeni naučni magazin Galaksija izdaje specijalno izdanje namenjeno kućnom računarstvu – Računari u vašoj kući.

Autor magazina, Dejan Ristanović, kaže za eurogamer.net da bi bilo neskromno reći da je upravo ovaj magazin pokrenuo kompjutersku revoluciju u Jugoslaviji, ali da je publikacija u tim okolnostima “pogurala stvari u pravom smeru”.

Ceo tekst možete pročitati ovde.

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.

Komentari

  1. O jugoslovenskoj računarskoj revoluciji na portalu eurogamer.net - Web-novine.com | Web-novine.com
    4. August 2013. u 8:11

    […] pcpress.rs/o-jugoslovenskoj-racunarskoj-revoluciji-na-portalu-eurogamer-net/ […]

  2. O jugoslovenskoj računarskoj revoluciji na portalu eurogamer.net | eTacka
    31. July 2013. u 11:19

    […] Na portalu eurogamer.net objavljen je članak o jugoslovenskoj “uradi sam” kompjuterskoj revoluciji. Osamdesetih godina u Jugoslaviji računari su bili luksuz, većina nije ni znala kako izgledaju, a za ZX Spectrum ili Commodore 64 bilo je potrebno izdvojiti mesečnu platu. Voja Antonić, tada je za vreme odmora u Crnoj Gori došao na ideju da napravi računar […] Detaljnije […]


Asus


Gomex

Enjoy.ing

Twitter