Održan IBM skup “Nova era računarstva” | PC Press

Održan IBM skup “Nova era računarstva”

Lokalna kancelarija kompanije IBM organizovala je u ponedeljak, 21. oktobra, skup pod nazivom „NOVA ERA RAČUNARSTVA“.

Keri Holi (Kerrie Holley), IBM Fellow

Keri Holi (Kerrie Holley), IBM Fellow

Osnovni cilj ovog skupa je predstavljanje novih trendova i tehnologija savremenog doba koji igraju veliku ulogu kada je u pitanju pružanje poslovnih usluga.

Konferenciju, kojoj je pristustvovalo blizu 150 poslovnih korisnika, IT menadžera i drugih profesionalaca iz različitih industrija, otvorio je  Željko Vujinović, direktor kompanije IBM za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, a zatim je usledilo predavanje  Kreša Perice, direktora Globalnih poslovnih servisa kompanije IBM za region centralne i istočne Evrope.

Glavno predavanje na skupu pod nazivom Nova era računarstva, održao jeKeri Holi, IBM Fellow, koji je sa prisutnima podelio svoje iskustvo kada su u pitanju tehnološka dostignuća i liderstvo u inženjeringu, programiranju, uslugama, nauci i tehnologiji, kao i svim drugim oblastima zbog kojih je dobio počasnu titulu IBM Fellow, koja  predstavlja jednu od najznačajnijih titula koju tehnički ekspert može dobiti.

„S obzirom da živimo u vremenu u kome su brze poslovne promene deo svakodnevice, kompanije su prinuđene da uspostavljaju potpuno nove strategije kako bi uz pomoć informacionih tehnolgija podigle svoju vrednost.

Kombinacija svih činilaca: socijalnih, analitičkih, mobilnih i cloud računarstva utiču na promenu načina poslovanja u okriženju gde su i klijenti i zaposleni neprestano povezani na internet.  Danas su kompanije primorane da preispituju svoje poslovne modele i pronađu najbolji način korišćenja mobilnih aplikacija i servisa, kako za svoje zaposlene, tako i za svoje korisnike. Brze i skalabilne usluge fokusirane na potrebe potrošača su prisutne i utiču na  tržište poslovnih usluga slično kao što cloud računarstvo utiče na korišćenje informacionih tehnologija.

Pružanje poslovnih usluga se sve više zasniva na programskim interfejsima (API), a svi tržišni pokazatelji upućuju na to da će ubrzo ovaj vid interakcije sa korisnicima preuzeti primat nad tradicionalnim“, izjavio je ovom prilikom Holi.

 

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.


Asus


Manpower

Enjoy.ing

Twitter