Panasonic: Projekat upravljanja energijom u kući | PC Press

Panasonic: Projekat upravljanja energijom u kući

Lifinity PhotographKompanija Panasonic Europe najavila je saradnju sa danskim energetskim preduzećem SEAS-NVE, sa kojim će započeti pilot projekte pametnih sistema upravljanja energijom koji će predstavljati kamen temeljac za buduće eko-kuće u Evropi. Da bi se istakla uloga tehnologije u realizaciji ciljeva, na konferenciji COP15, koja će biti održana u Kopenhagenu, biće izložen prototip kuće uz korišćenje sistema Lifinity Home Energy Management (HEMS) kompanije Panasonic i tehnologije Smart Grid kompanije SEAS-NVE uz pomoć koje se na inteligentan način upravlja potrošnjom energije prilikom korišćenja kućnih aparata, grejanja i osvetljavanja.

Lifinity HEMS sistem kompanije Panasonic pomaže domaćinstvima da ostvare uštedu energije tako što će sami biti u prilici da prate potrošnju uz pomoć pametnog čitača koji će pružati ekološke savete, kontrolisati grejanje, osvetljenje, ali i kućne aparate direktno ili na daljinu. Korisnički interfejs čitača obuhvata kontrolne ploče računara ili smart telefona, a umreženi senzori i aparati koji sarađuju sa centrom Lifinity HEMS tehnologije rade na poboljšanju ukupne potrošnje energije u kući bez narušavanja komfora.

Tehnologija kompanije SEAS-NVE, Smart Grid, bazirana je na Echelon nizu integrisanih elektronskih merača dostupnih preko web servisa i preko IP mrežne infrastrukture. Višestruka merenja mogu da dele jednu IP konekciju omogućavajući sistemu da se lakše uključi novu široku oblast mrežnih tehnologija.

Srodne vesti

    Nisu nađene srodne vesti

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.


Asus


Original

Excel kuhinjica

Twitter