Samsung ostvario rast od 47 posto | PC Press

Samsung ostvario rast od 47 posto

 Podaci analitičara pokazuju da Samsung suvereno vlada tržištem smartfona. Čak trećina globalno isporučenih smartfona u drugom kvartalu stigla je iz ove kompanije.

Photo: Samsung

Photo: Samsung

To se odrazilo i na finansijske rezultate. Operativni profit kompanije u drugom kvartalu iznosti 8,5 milijardi dolara, čak 47 posto više nego u istom periodu prošle godine.

Što se Samsungove mobilne divizije tiče, ona je ostvarila dve trećine prihoda, odnosno zabležila operativni profit od 5,6 milijardi dolara, odnosno 52 procenata više nego u istom periodu prošle godine. U odnosu na prvi kvartal ove godine, ipak je zabeležen mali pad, 3,5 posto.

Iz Samsunga kažu da očekuju jak treći kvartal, ali da imaju na umu i spor oporavak ekonomske situacije u Evropi.

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.

Komentari

  1. Samsung ostvario rast od 47 posto | eTacka
    26. July 2013. u 16:15

    […]  Podaci analitičara pokazuju da Samsung suvereno vlada tržištem smartfona. Čak trećina globalno isporučenih smartfona u drugom kvartalu stigla je iz ove kompanije. To se odrazilo i na finansijske rezultate. Operativni profit kompanije u drugom kvartalu iznosti 8,5 milijardi dolara, čak 47 posto više nego u istom periodu prošle godine. Što se Samsungove mobilne divizije tiče, […] Detaljnije […]


Asus


Manpower

Enjoy.ing

Twitter