Sony Cyber-shot DSC-WX60 | PC Press

Sony Cyber-shot DSC-WX60

Aparat je mali i lak, pa je zato veoma pogodan za držanje u džepu. Cenu takve minijaturnosti platio je LCD displej, koji je zato malo manji od današnjih standarda. Lepa, glatka i svedena forma tela kamere nije pretrpana sadržajima.

01_sony_cybershot_dscwx60_blackNa poleđini su samo rotirajući točkić koji olakšava prolaz kroz opcije menija, taster za video režim kao i par kliznih tastera za brzi izbor važnijih opcija. Na prednjoj strani dominira kolapsibilna optika i mali komorni blic, dok su na gornjem panelu samo okidač sa zum kontrolom, taster za uključivanje aparata i izvodi stereo mikrofona. Aparat ima internu memoriju koja može da primi osam slika pune rezolucije, pa nismo iznenađeni što u kompletu nema i memorijske kartice. Kamera poseduje multi USB kontakt koji omogućava i napajanje baterija i dvosmerni prenos slika.

Kružni modul objektiva je veći od očekivanog za relativno malo telo i napred štrči samo 5 milimetara kada objektiv nije u upotrebi. Optika ima poznatog dizajnera (Carl Zeiss) i proizvodi je Sonz pod kontrolom nemačkog proizvođača.

Senzor je (back-illuminated) Exmor R i konstruisao ga je Sony. Back-illuminated tip senzora znači da su elektronska kola koja obično okružuju svaki foto piksel izmeštena u pozadinu, pa je tako i malim senzorima omogućeno da prime više svetla. Drugi način da se poveća efekat svetla je povećanje ISO vrednosti, mada ono nekada ubacuje i više šuma u sliku. Zato je Sony  u ovaj model ugradio MFNR (Multi Frame Noise Reduction) tehnologiju koja omogućava da se iz više ekspozicija formira jedna slika sa minimumom šuma.

02_Sony_Cyber-shot_DSC-WX602Panorama režim omogućava formiranje veće slike sa obiljem detalja. Tu su i digitalni filteri kao odlična dopuna kreativnom korisniku i oni pokrivaju širok dijapazon efekata.

Interesantno je da kamera ove klase ima mogućnost kontinuiranog snimanja brzinom od 10 slika u sekundi (plus dodatnih devet sekundi da se sve to snimi na memorijsku karticu klase 6).

CIPA test pokazuje da Litijumska baterija izdržava 230 okidanja, mada smo uspeli da u našim probama dostignemo čak i 500 ekspozicija.

Kamera sa ovako kvalitetnim zum objektivom ima dobro odmerenu cenu u svojoj klasi. Preostaje vam samo da dokupite odgovarajuću memorijsku karticu i prigodnu zaštitnu torbicu i krenute na put.

 

Model

Sony Cyber-shot DSC-WX60

Senzor

CMOS (1/2.3’’), 16,2 MP

Foto format

4608 x 3456, JPEG

Video format

1080, (50i fps), MP4(AVC/H.264), stereo

Objektiv

Carl Zeiss Vario-Tessar. 8X, (4.5-36.0), ekv. 25-200, f/3.3-6.3, Optical SteadyShot

Osetljivost (ISO)

100 – 12.800

Zatvarač

4 – 1/1600 sec

Displej

LCD, 2,7″, fiksni, 230k

Tražilo

NE

Memorija

Stick Duo / Stick PRO Duo / Stick PRO HG Duo / Stick XC-HG Duo / SD / SDHC / SDXC / microSD / microSDHC / microSDXC

Kontakti

Multi Terminal, Hi-Speed USB(USB2.0), Micro HDMI

Baterija

Li-Ion NP-BN (230)

Dimenzije i masa (mm, g)

92,3 x 52,5 x 22,5, 108

Cena

18.000 dinara

Kontakt

www.sony.rs

Ovaj fotoaparat možete osvojiti učešćem na nagradnom konkursu Moj Android 2.

 

 

Srodne vesti

    Nisu nađene srodne vesti

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.


Asus


Manpower

Enjoy.ing

Twitter