Standardi za 5G mrežu posle 2020. godine | PC Press

Standardi za 5G mrežu posle 2020. godine

U okviru Ericsson Mobility Report izveštaj, koji je predstavljen danas u Stokholmu, iznet je podatak da će do 2018. godine, odnosno u narednih 5 godina, 60 posto populacije biti pokriveno LTE tehnologijom.

photo (1)LTE, odnosno mreža četvrte generacije poslednji je korak u razvoju mobilne mreže, ali se već govori o novoj generaciji.

O tome je u Ericssonovim prostorijama u Stokholmu govorila Hana Maurer Sibley, Director Mobile Broadband u kompaniji Ericsson.

Ona je rekla da se o novoj generaciji mreže obično ne govori dok ne postoji nešto zaista novo i drugačije na čemu se ona zasniva. Tako će 5G mreža počivati na stubovima kao što je multi-hop komunikacija, komunikaciji sa mašinama, senzorima u infrastrukturi.

Ova generacija je još uvek daleko, a očekivanja su da se posle 2020. godine može govoriti o uvođenju standarda ove mreže.

Sibley je pomenula i da se očekuje ekspanzija LTE uređaja. U 2012. ih je bilo isporučeno 90 miliona, u 2013. godini će ih biti 275 miliona.

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.

Komentari

  1. Standardi za 5G mrežu posle 2020. godine | eTacka
    3. June 2013. u 15:31

    […] U okviru Ericsson Mobility Report izveštaj, koji je predstavljen danas u Stokholmu, iznet je podatak da će do 2018. godine, odnosno u narednih 5 godina, 60 posto populacije biti pokriveno LTE tehnologijom. LTE, odnosno mreža četvrte generacije poslednji je korak u razvoju mobilne mreže, ali se već govori o novoj generaciji. O tome je u […] Detaljnije […]


Asus


Manpower

Enjoy.ing

Twitter