Računari i Galaksija

Toshiba predstavila novitete za 2013/2014

Posle uspešnih prezentacija na IFA-i i domaćem CEHA sajmu, Toshiba je predstavila nove proizvode za narednu sezonu i pred novinarima iz našeg regiona. U Belom Manastiru, u Hrvatskoj, 1. i 2. oktobra održan je svojevrstan press event na kome su predstavljeni novi proizvodi iz Toshibine palete: LED televizori, notebookovi i tableti. Primetno je da Toshiba obraća pažnju na vizuelni identitet svojih proizvoda pa je na sve tri vrste proizvoda primenjen takozvani “U shape” dizajn (dizajn zaobljenih ivica).

 

TV L9Ultra HD televizori

su definitivno bili “zvezde” događaja, pre svega zahvaljujući svojim izuzetnim performansama modela iz serije L9. U pitanju su televizori rezolucije 3.840 X 2.160 (8,3 MPx) što je četiri puta više od “obične” Full HD rezolucije (oko 2,07 MPx). Ove televizore pokreće novi multiprocesor visoke tehnologije CEVO 4k koji osim odlične slike omogućava visokokvalitetno prikazivanje i vidljivo poboljšavanje standardnih i HD slika.  Ultra HD omogućava izradu velikih ekrana veličine do 2 metra, bez ikakvog smanjenja kvaliteta slike.
Ono što ove televozore izdvaja od ostalih jeste i jedinstvena Cloud TV platforma koja ne služi samo za gledanje TV-a već uz pomoć različitih aplikacija pruža i najnovije informacije (vremensku prognozu, TV program, pristup društvenim mrežama…).

Pročitajte i:  Predstavljena Xiaomi 14 serija s Leica optikom sledeće generacije, koju donosi Xiaomi HyperOS

Excite tableti

excite-write1

Ovi tableti stižu u tri različite varijante –  Toshiba Excite Pure Android™ 4.2 tablet, Toshibe Excite Pro i  Toshiba Excite Write (sa olovkom).  Sve verzije dolaze sa preciznim srebrnim završnim slojem sa tačkastom teksturom za čvršće držanje. Takođe su izuzetno tanki sa samo 10,5 mm, i teški samo 600 grama. U kombinaciji sa opcionim poklopcem tableta sa integrisanom Bluetooth tastaturom ukupna težina je samo 1,1 kg.
Pored Android tableta, Toshiba je predstavila i tablet Encore na Windows 8 platformi, koji je idealan za poslovne ljude jer najbolje komunicira sa MS Office programima.

Novi Satellite-i

Takođe, predstavljeni su i novi notebook računari iz Satellite porodice:  Satellite satellite m30W30t (Windows 8.1, touch screen, ultra prenosivost)i Satellite M50. Serija Satellite M nudi izbor između Intel Core procesora 4 .generacije i AMD-ovih APU procesora sledeće generacije u cilju efikasne potrošnje struje i velike brzine pri obavljanju zadataka. Uz izbor između Intel HD Graphics 4400 i NVIDIA GeForce GT 740M grafike sa 2GB VRAM-a i NVIDIA Optimus tehnologiju, ova serija dodatno unapređuje doživljaj zabave.   Za svaki notebook važi i dalje čuvena “No Matter What” garancija.

Pročitajte i:  Utisak godine: Zašto čekam proleće

Baranja 2 Predstavljanje i prezentacija su završeni uz prijatno druženje u čuvenoj vinariji Belje gde su prisutni novinari prošli brzi kurs somelijerstva.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,