Twitter razvija sistem kratkih poruka

Twitter sarađuje sa operaterima na Bliskom istoku kako bi olakšao slanje poruka korišćenjem servisa kratkih poruka posle blokiranja u zemljama kao što su Tunis i Egipat. Iako je Twitter bio privremeno blokiran u Tunisu a i dalje je blokiran u drugim zemljama, ljudi će uvek pronaći način da komuniciraju, rekao je generalni direktor Dik Kostolo. On je objavio da Twitter razvija i prevodilački servis, pre svega za ruski, indonežanski i turski jezik. Trenutno nije kompatibilan s jezicima na kojima se piše zdesna nalevo kao što je arapski, ali Kostolo je rekao da će morati da uklone tu prepreku.

Twitter se često koristi i s mobilnih platformi, recimo, četrdeset odsto poruka se šalje s mobilnih uređaja. Ali mnoge platforme i uređaji pružaju različiti korisnički interfejs i korisnici moraju da uče kako da ih koriste. Kostolo ističe da je zbog toga u ovoj godini cilj bolja integracija s aplikacijama. Korisnici bi trebalo da pošalju tweet direktno iz aplikacije umesto što moraju da izađu iz nje. Servis mora da se pojednostavi, zaključio je Kostolo.

Ovog meseca su počele da kruže glasine kako su Facebook i Google zainteresovani da kupe Twitter, ali Kostolo ih je odlučno pobio.

Izvor: ComputerWorld

Tagovi: ,