Valicon/SPSS sponzor ECPR letnje škole istraživačkih metoda i tehnika | PC Press

Valicon/SPSS sponzor ECPR letnje škole istraživačkih metoda i tehnika

Valicon-IBM-SPSS Već petu godinu zaredom na ljubljanskom Fakultetu za društvene nauke organizuje se međunarodna letnja škola metoda i tehnika sa područja društvenih istraživanja ECPR – Summer School of Methods and Techniques. Škola, koju svake godine poseti sve više studenata, profesora i istraživača sa područja političkih nauka i srodnih istraživačkih grana, postala je bitan izvor teorijskog i praktičkog znanja na području metodologije istraživanja.

U ulozi sponzora na ovogodišnjoj letnjoj školi pojavila se i kompanija Valicon, koja je učesnicima letnje škole omogućila korišćenje licenciranih verzija IBM® SPSS® Statistics, najpoznatijeg statističkog alata na tržištu. Kao zastupnik za alate familije IBM® SPSS® u BiH, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i na Kosovu, Valicon univerzitetama i fakulteta u celom regionu nudi alate IBM® SPSS® Statistics već više od 10 godina.

“Za korišćenje IBM® SPSS® Statistics u okviru ECPR smo se odlučili, jer taj alat na području društvenih nauka važi za najčešče korišćen programski paket za analizu podataka, što je za nas bitno, jer ga poznaju i na svojim univerzitetima koristi većina naših studenata, a profesori i asistenti imaju sa njegovim korišćenjem bogato iskustvo i tako mogu studentima ponuditi precizna i specifička rešenja.” pojašnjava dr. Samo Koprivnik, i dodaje, “ubeđeni smo, da će učesnici naše letnje škole ovaj alat koristiti i u buduće, jer će im baš zbog njegove raširenosti biti dostupan i na njihovim radnim mestima.”

“Fakultet za društevene nauke korisnik je alata IBM® SPSS® Statistics već više od jedne decenije. Alat se pokazao kao standardizovan, dovoljno jednostavan za korišćenje i veoma pouzdan za analize društvenih podataka. U okviru našeg fakulteta alat koristi već više generacija studenata, koji se bez posebnih poteškoća vraćaju njemu i kasnije kad to zahteva njihov posao ili dalje obrazovanje”, zaključio je dr. Samo Koprivnik, lokalni akademski koordinator ECPR Summer School in Methods and Techniques.

SPSS

Srodne vesti

    Nisu nađene srodne vesti

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.


Asus


Original

Excel kuhinjica

Twitter