Većina kompanija ne kotroliše pokretanje aplikacija

Ograničavanje pokretanja aplikacija pojačava bezbednost korporativnih radnih stanica i efikasnost zaposlenih, navodi se u saopštenju kompanije Kaspersky Lab.

Kaspersky Lab_Infographic_B2B_1_reducing_attack_surface-10-186214Međutim, prema istraživanju koje je  Kapsersky uradio u saradnji sa kompanijom B2B International u novembru 2012. godine, ustanovljeno je da 57 odsto kompanija ne koristi nikakve specijalizovane alatke za kontrolu pokretanja aplikacija.

Prema pomenutom istraživanju, većina kompanija nema način na koji kontroliše aplikacije i 17 odsto kompanija čak nisu ni zainteresovane za korišćenje novih tehnologija za kontrolu aplikacija ili pak, nisu ni svesne da postoje.

Slična je priča i sa povezivanjem eksternih uređaja i nosačima podataka, navodi se u saopštenju,  samo 44 odsto kompanija posvećuje dovoljno pažnje ovom problemu i koristi alatke za kontrolu uređaja, dok 17 odsto kompanija nije svesno da alatke za kontrolu uređaja postoje i nije zainteresovano da ih koristi.

Iz kompanije Kaspersky preporučuju korišćenje krajnjih kontrolnih rešenja (endpoint controls), kako bi se kompanija što bolje izborila sa ovim izazovima.


DevOps Testing
Bizit
Excel kuhinjica

Twitter