Računari i Galaksija

Ни Супермен није…

Таблоидизација која је присутна у многим светским медијима захватила је и имагинарни лист "Дејли Планет", у коме ради познати стрип херој Кларк Кент.

Supermen

У најновијем издању "Ди-Си комикса" које излази данас, 24. октобра, популарни Супермен даје отказ, резигниран због "жутих" тема о којима новине пишу, и покреће сопствени онлајн портал.

Будућност новинарства је у његовом онлајн облику, бар судећи по Кларку Кенту, алтер егу Супермена.

У новом издању стрипа Кларк даје оставку на место новинара "Дејли Планета" и жали новинарство које се одало јефтиној забави, открио је писац стрипа, Скот Лобдел.

– Кларк ће позвати своје колеге да му се придруже у борби за истину и правду на амерички начин – рекао је Лобдел, а преноси британски "Гардијан".

Уместо шепртље каквом се Супермен представља када се не бори против зла, видећемо једног озбиљнијег Кента који помоћу интернета и радија извештава о неоспорној истини, истичу аутори.

Кларк Кент је у "Дејли Планету" радио од четрдесетих година, а његова оставка је, према речима Скота Лобдела, "одраз незадовољства младог мушкарца поводом задатака које му намеће медијски конгломерат".

– Супермен је вероватно најјачи човек на свету, али питање је колико дуго може да изржи да му неко дише за вратом и третира га као најбезвредније биће на планети – запитао се Лобдел.

Izvor: УНС

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,