BIZIT plus

Сервис еЗаказивање пуштен у рад

490x370_eUpravaFront3 Управa за Дигиталну агенду у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, пустила је данас у рад сервис који пружа могућност електронског заказивања термина за предају докумената за издавање личних карата и пасоша путем интернета. Сервис се налази на порталу еУправа (www.euprava.gov.rs) и за сада функционише као пилот пројекат. Грађани ће на овај начин моћи да закажу термин издавања докумената у четири полициjске станице на територији Београда (Чукарица, Нови Београд, Земун и Звездара) и у Полицијској управи Нови Сад.

Ова функционалност зa сада је доступна само за услуге заказивања термина за добијање личних докумената (лична карта и пасош) које преко Портала пружа Министарство унутрашњих послова, а термин за предају докумената је могуће заказати највише 14 (четрнаест) дана унапред, при чему је за сваки пилот шалтер расположиво 30 (тридесет) термина дневно.

Брзина укључивања осталих полицијских станица у овај систем заказивања термина зависи од заинтересованости самих грађана и од испуњености минималних техничких услова у свакој станици – веза са интернетом, рачунар и штампач.

Pročitajte i:  Počelo eZakazivanje za upis dece u osnovne škole

Циљ Управе за Дигиталну агенду и МУП-а је да пилот пројектом електронског заказивања помогне у смањењу редова и гужви на шалтерима и грађанима олакша процес добијања личних докумената.

Након пилот фазе, систем еЗаказивања биће имплементиран у свим органима државне управе и локалне самоуправе, који желе да смање гужве на својим шалтерима и који могу да обезбеде минималне услове за функционисање.

Портал еУправа је објављен и јавности доступан од јуна 2010. године, од тада се стално одржава, развија и спроводе се активности које поред техничких унапређења обухватају и нове функционалности.

Напомињемо да систем еЗаказивања неће бити ограничен само за ове примене, већ и за услуге свих заинтересованих институција.

Управа за Дигиталну агенду пружа могућност и позива све институције државне управе и локалних самоуправа да своје услуге грађанима и привреди реализују на Порталу еУправа. Такође, Управа спроводи обуке за рад на Порталу, као и техничку подршку. За директно пружање услуга грађанима и привреди одговорне су институције у чијој су законској надлежности те услуге.

Pročitajte i:  Na Portalu eUprava od danas dostupne elektronske usluge za građane u okviru regionalne inicijative Otvoreni Balkan

Извор: Digitalna Agenda

Facebook komentari: