Računari i Galaksija

Сећање на Душана Бошњака

DusanBosnjakУ Јави увек настојах да се држим дхарме: ради постојано, усрдно, смирено и поштено;
живи разборито, чисто и обуздано; према родбини, пријатељима и сарадницима буди благ и праведан

Ово су речи Душана Бошњака, оснивача и директора, душе предузећа ИИБ. Речи су немуште да искажу дух којим је дисао, енергију којом је сијао, поруку коју је ширио. И ми смо занемели након вести о његовом одласку и чекамо да се пробудимо.

У својој богатој каријери Душан Бошњак је био систем програмер, аналитичар, пројектант, руководилац развоја на научно-техничким и пословним апликацијама, шеф ЕРЦ-а. Почетком деведесетих отиснуо се у приватне воде и основао је предузеће за информатички инжењеринг ИИБ. Идејни творац првог српског ЕРПа, познатог под називом УПИС и 3ПИ методологије за увођење информационих система од мале породичне мануфактуре створио је угледно предузеће, специјализовано за развој и увођење информационих система на које се ослањају многа успешна српска предузећа.

Није се бојао да каже ко је, шта је и одакле потиче. Душко је познат по својој борби за употребу српског језика и ћирилице, патриотизму који није био фраза већ животни стил, оно за шта се читавог живота залагао. Увек искрен, отворен, поштен, праведан… Увек ведрог духа, спреман да саслуша, посаветује, помогне и знанима и незнанима.

Поносни смо јер нам је био пријатељ, сарадник, отац, брат. Данас се опраштамо од њега али не говоримо збогом већ довиђења, јер знамо да ће увек бити са нама: у нашим мислима, срцу, сећањима…

Извор: ИИБ

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,