Računari i Galaksija

Увођење видео надзора у зградама у Београду

Slobodan Miljkovic i Vladimir Lucic - Potpisivanje pisma o namerama 2 Данас је потписано Писмо о намерама између Јавног предузећа „Градско стамбено“ и предузећа за телекомуникације „Телеком Србија“ поводом увођења видео надзора у машинским просторијама лифтова у Београду. Сарадња ова два предузећа подразумеваће пројектовање, развој и реализацију видео надзора лифтова преко интернет протокола. Писмо о намерама су потписали директор Јавног предузећа „Градско стамбено“, Слободан Миљковић и директор Дирекције за комерцијалне послове компаније „Телеком Србија“, Владимир Лучић.

У претходном периоду „Стамбено“ је реализовало пилот пројекат видео надзора, а за будућег партнера у реализацији изабрана је компанија „Телеком Србија“. Компанија „Телеком Србија“ обезбедиће комплетну телекомуникациону инфраструктуру и опрему, како би се директно повезале безбедносне камере са надзорним центром „Градског стамбеног.“

У наредне две године у свим зградама које се налазе у систему одржавања „Стамбеног“ биће уведен видео-надзор. Прва фаза пројекта обухватиће увођење видео надзора у лифт кућицама са циљем подизања квалитета услуга кроз додатну контролу сервиса и поправки лифтова. Такође, реализацијом овог пројекта биће испоштовани сви нормативни стандарди и међународни прописи који се односе на безбедност лифтова, укључујући и стварање предуслова за аудио-визуелну комуникацију са особом заглављеном у лифту.

„Безбедност грађана, јавне и приватне имовине, видимо као заједнички интерес свих чланица у друштву, а посебно телекомуникационих компанија које развојем технологија томе могу значајно да допринесу. Верујемо да ће видео надзор омогућити већу сигурност грађана у лифтовима, а Јавном предузећу „Градско стамбено“ поједноставити функционисање у случајевима кварова и крађа,“ нагласио је приликом представљања пројекта Владимир Лучић, директор Дирекције за комерцијалне послове компаније „Телеком Србија“. Он је додао да је „Телеком Србија“ са постављањем видео надзора почео још прошле године на саобраћајницама неколико градова у Србији.

Присутнима се обратио и директор Јавног предузећа „Градско стамбено“ и том приликом рекао: „Обавеза Јавног предузећа „Градско стамбено“ је да континуирано ради на подизању квалитета својих услуга, али и води рачуна о сигурности и безбедности својих корисника. Увођењем видео надзора унапредићемо услугу кроз додатну контролу обављеног сервиса, а то практично значи да ћемо имати евиденцију свих улазака у машинске просторије.“

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,