113 milijardi aplikacija download-ovano u 2018. godini

Ako vam je ikada bio potreban razlog da se uključite u razvoj aplikacija, najnovije statistike App Annie mogu vas ubede, prenosi TechCrunch. Prema najnovijim podacima, broj preuzetih aplikacija u 2018. godini iznosio je 113 milijardi, što predstavlja povećanje od 10% u odnosu na prethodnu godinu.

PCPress.rs Image

Čini se da korisnici ne samo da preuzimaju više aplikacija, već izgleda i da troše više na aplikacije. App Annie tvrdi da je potrošnja širom sveta porasla za 20% u odnosu na prethodnu godinu i sada iznosi 76 milijardi dolara. Vredi naglasiti da je ova cifra kombinacija iOS i Android platforme, i istaknuto je da pošto ove cifre ne uključuju one od trećih strana, poput kineskih prodavnica aplikacija, moguće je da bi mogle da budu značajno veće.

U izveštaju se takođe navodi da je mobilno igranje najpopularniji i profitabilniji gejming format, što ne iznenađuje kada uzmete u obzir koliko je novca Epic procenio da zarađuje Fortnite Battle Royale. Takođe se čini da su pretplate u porastu, što znači da su korisnici više novca trošili, zbog čega su kompanije poput Apple-a ohrabrile svoje programere da počnu da usvajaju model pretplate.

Pročitajte i:  Infinix Note 10 - Neke nove Note

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,