BIZIT 2022

15 miliona tablet računara za đake u Turskoj

apple schook Microsoft i Apple, dve najveće globalne IT kompanije, će učestvovati u projektu turske vlade (Fatih projekat), u kome će 15 miliona tablet računara biti poklonjeno turskim učenicima. Turski Ministar ekonomije Zafer Çağlayan je izjavio da se sastao sa čelnicima Microsoft-a i da su potvrdili da će učestvovati u Fatih projektu. Microsoft timovi su na putu ka Turskoj, gde će se sastati sa turskim firmama u vezi realizacije projekta, rekao je ministar posle sastanka u sedištu Microsofta, u Sijetlu. Posle toga, ministar Çağlayan je posetio Apple, gde je između ostalog bilo reči o tome, da deo proizvodnje iPhone-a i iPad-a pređe u ovu evroazijsku državu.
Projekat Fatih ima za cilj da podigne standard u obrazovanju uz korišćenje naprednih tehnologija kao što su elektronske table, e-knjige, projektori i tablet računari.  

Inače, ovakvi projekti nisu više retkost. Setimo se prošlogodišnje akcije makedonske vlade u kojoj je 55.000 računara bilo podeljeno školama. 
Nadamo se da će ovakve akcije potaknuti i našu vladu za pokretanje sličnih projekata i unapređenje školskog sistema u Srbiji.

Pročitajte i:  Ažuriranje: Windows 11 i čuvanje lozinki

Izvor: http://www.hurriyetdailynews.com

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,