Dahua

16. Festival autorskog filma od 30. novembra do 7. decembra

Prestupna godina 116. Festival autorskog filma, tradicionalna manifestacija za ljubitelje filma i publiku koja želi da proširi svoje horizonte, ove godine se održava od 30. novembra do 7. decembra.

Festival se i ove godine održava u Dvorani kulturnog centra, kao i u pratećim gradskim dvoranama.

Tokom 16. FAF-a biće prikazano 18 filmova u takmičarskom programu festivala. Među filmovima su nova ostvarenja velikana autorskog filma, kao i filmovi mladih reditelja koji su izazvali pažnju publike i kritike i osvojili nagrade na festivalima širom sveta.

Festival autorskog filma i ove godine nastavlja tradiciju prikazivanja filmova koji su na Kanskom festivalu nagrađeni prestižnom nagradom „Camera d’or“ za najbolji debitantski film. Tako će se u ovogodišnjem programu festivala naći film australijskog reditelja Majkla Rouva, „Prestupna godina“. Ovaj film, snimljen u Meksiku gde reditelj živi i radi, izazvao je veliku pažnju na Kanskom festivalu, pobedivši u konkurenciji koju su činila 24 filma.

Ovogodišnji Festival autorskog filma otvoriće film Olega Novkovića, „Beli beli svet“, 30. novembra u Sava centru. Projekcija je zakazana za 20:30 časova, a ulaznice su već u prodaji.

Festival autorskog filma  (FAF) je osnovan 1994. godine sa ciljem da domaćoj publici predstavi najbolja savremena umetnička filmska ostvarenja.

Nakon dugogodišnje podrške koju je dobijao od Ministarstva kulture Republike Srbije, Festival autorskog filma je ove godine i zvanično uvršten među manifestacije od nacionalnog značaja za kulturu, što je i potvrđeno potpisanim Protokolom o sufinansiranju programa.

MCF MegaCom Film, Festival autorskog filma

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,