BIZIT 2022

16-godišnjak pobedio na Fortnite šampionatu i osvojio tri miliona dolara

Ranije, u doba začetaka računarskih igara, smatralo se da je treniranje nekog sporta „kul“ dok su video igre viđene kao nešto štreberski što nema budućnost. Međutim, danas se to mišljenje masovno promenilo. Najbolji primer za to je Kyle „Bugha“ Giersdorf, 16-godišnji tinejdžer koji je kući odneo neverovatnih tri miliona dolara i titulu u prvom ikada održanom Fortnite World Cup šampionatu.

PCPress.rs Image

Ovo je nesumnjivo ogromna suma novca i upravo pokazuje koliko je veliki postao eSports, gde postoji dovoljno interesovanja za kreiranje tako velikih nagradnih fondova. Nagradni fond od 30 miliona dolara za Fortnite World Cup podudarao se sa onim na ovogodišnjem FIFA Women’s World Cup, najvećim događajem u ženskom fudbalu.

Kao što Engadget ističe, Giersdorf je kući odneo više novca od onog što su neki poznati sportisti osvojili kada su pobedili u svojim utakmicama i mečevima, poput golf legende Tiger Woods-a koji je za svoju 15. veliku titulu zaradio 2,07 miliona dolara. Čini se da je Epic Fortnite na putu da ima jedan od najvećih nagradnih fondova za gejming turnire, mada je Valve-ova Dota 2 „The International“ i dalje u velikoj meri vodeća u tome, gde su pobednički timovi odneli kući novčane nagrade u iznosu od čak 11,2 miliona dolara.

Takođe i neke obrazovne institucije priznaju da je spretnost u igranju video igara veština vredna stipendije, što ide sve do toga da roditelji angažuju vaspitače kako bi im se deca poboljšala u Fortnite-u.

Pročitajte i:  Steam igre uskoro stižu u Tesla vozila

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,