18. Telekomunikacioni forum "Telfor 2010" od 23 do 25. novembra 2010. u Sava centru

Plakat_TELFOR10_eng"18. Telekomunikacioni forum ‘Telfor 2010’ biće održan od 23. do 25. novembra 2010. u Sava centru", rekao je prof. dr Đorđe Paunović, predsednik Upravnog odbora Telfor-a. "Učestovaće domaće i strane kompanije koje se bave telekomunikacijama i informacionim tehnologijama, državne institucije, fakulteti.“

Kako "Telfor" razmatra naučne, stručne, pravne, regulatorne, društvene i ekonomske aspekte ICT-a, i programske oblasti su podeljene na:  Politiku, Reformu i ekonomiku u telekomunikacijama i Tehniku telekomunikacija i informacionih tehnologija.  Telekomunikacioni forum organizuje i posebnu sekciju za studente diplomskih i master akademskih studija, gde će studenti prezentirati svoje radove.

Prijavljeno je 400 naučno-stručnih radova , a skoro polovina su radovi domaćih autora, rečeno je na konferenciji za medije. Za najbolji naučni rad dodeljuje se nagrada "Ilija Stojanović", a za najbolji rad mladog autora nagrada "Blazo Mirčevski". U okviru Telfor-a 2010 održava se i Peta konferencija o telekomunikacionim kolima i sistemima – ECCSC.

Skup u Sava Centru svake godine prati oko 2000 stručnjaka.

Telfor 2010 organizuju Društvo za telekomunikacije Neograd, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, IEEE Serbia & Montenegro chapter, uz pomoć i saradnju "Telekoma Srbija", Ministarstva za telekomunikacije i  informaciono društvo, Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj, i IEEE regiona.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  „Nijedna vrsta ne umire sama“ – nova kampanja Telekoma Srbija
SBB

Tagovi: ,

Dejan Ristanović

www.dejanristanovic.com