Laptop leto 2022

22-godišnjak otvorio e-sports kompaniju za odrasle

Tinejdžeri su samo u 2019. godini osvojili milione dolare kroz takmičenja video igara. Prošle godine, najstariji igrač u finalu svetskog kupa u igri Fortnite imao je svega 24 godine, uprkos ideji da je on otvoren za sve uzraste. Sve ovo je navelo jednog mladog diplomca sa Harvarda da razvije platformu na kojoj će igrati oni koji su stariji i nemaju fleksibilno vreme kada mogu igrati.

gejming za odrasle

Lowkey.gg za sve sa takmičarskim duhom

Na ideju za pokretanje ovog startapa došao je Jesse Zhang, diplomac sa Harvarda koji sada ima 22. godine. On je uvideo da stariji igrači imaju probleme sa brzim refleksima, i da to može biti jedna od prepreka kada je u pitanju gejming, pogotovo u igrama koje imaju izuzetno brz tempo.  Zato je osmišljena platforma na kojoj ovaj tip igrača može igrati i takmičiti se, sa onima sličnih interesovanja i veština.

Ova kompanija je u januaru pokrenula turnir u igri League of Legends koji košta 39 dolara za takmičenje. Zaposleni u kompanija kao što su Apple, Google i Microsoft su već formirali svoje timove za učešće na ovom turniru. Za sada je pokazano veliko interesovanje za ovu platformu, a i bogati investitori ušli su u proces investiranja, jer se nadaju da će profitirati. Korisnici su za sada zadovoljni, jedino ostaje da se vidi koliko je ova ciljna grupa zaista velika i zainteresovana da dugoročno koristi platformu u gejmerske svrhe.

Pročitajte i:  Acer Nitro 5 AN517-54: I posao i rad

Izvor: CNN

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: ,