ASUS ROG Flow

3D skener tela za odeću koja savršeno odgovara

Sve se menja, pa tako i način na koji se kupuje odeća, a uz pomoć alata koji su dizajnirani tako da ono što se kupi klijentu savršeno odgovara. Tako tradicionalno uzimanje mera polako postaje stvar prošlosti, a na scenu dolaze 3D skeneri uz pomoć kojih svaki komad odeće savršeno pristaje.

Scanatic 360 Body skener kompanije TG3D Studio pojavio se 2018. godine, te korisnicima ponudio način da tačno utvrde svoje mere, a sada je preimenovan u „VTO (Virtual Try-On) by Scanatic for Fashion.“ Sa novim imenom stigla su i ažuriranja koja omogućavaju preciznije uzimanje mera, pa korisnici mogu da vide kako koji deo garderobe odgovara njihovoj građi.

Da bi upotrebili skener korisnici moraju da preuzmu neku aplikaciju za skeniranje, poput CloudZet, što im omogućava da za samo tri sekunde precizno utvrde svoje mere. Jednom kada je napravljen avatar, a na osnovu tačaka koje se dobijaju skeniranjem, korisnik može da isprobava odeću da bi procenio koje mu boje, te dizajn, najbolje pristaju.

Skener još uvek nije predviđen za privatnu upotrebu, već najpre za modne kompanije, dizajnere, i krojače budućnosti, a proći će još neko vreme dok se ovakve alatke ne pojave u lokalnim trgovinskim centrima, i korisnike sačuvaju od beskrajnih presvlačenja, te navlačenja odeće koju su pre toga mnogi isprobali.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , ,