Top50 Glas publike

Intel u Srbiji planira izradu Tesla telefona

U Srbiji bi od sledeće godine trebalo da počne proizvodnja mobilnih telefona, koji bi se zvao Tesla i za početak bi bio proizveden u seriji od 50.000 komada, izjavio je veeras potpredsednik Intela Džon Dejvis.

Džon Dejvis u poseti kompaniji ComTrade
Džon Dejvis u poseti kompaniji ComTrade

Reč je o “domaćem telefonu sa domaćom cenom”, istakao je Dejvis, koji se juče sastao sa premijerom Ivicom Dačićem.

“Naš plan je da se proizvode mobilni telefoni u Srbiji. Treba da odaberemo koji bi to bio telefon, koji model, po kojoj ceni bi se prodavao sa Intelovim softverom. Bio bi to svakako domaći telefon sa domaćim imenom”, istakao je Dejvis u intervjuu za RTS.

Prema njegovim rečima, tehnologiju za kameru dizajnirali bi softverski inženjeri u Srbiji i svi bi od toga imali korist.

Kada je reč o visini investicije, Dejvis je predočio da nije reč o dolarima, već o podizanju i izgradnji kapaciteta, a u Srbiji konkretno o angažovanju domaćih stručnjaka, povećanju zapošljavanja i edukaciji.

“Sada pravimo planove, ali naš cilj je da to bude iduće godine. Sve se može odvijati veoma brzo, to smo već radili i u drugim zemljama. Srpske kompanije imaju kapaciteta da budu naši partneri u proizvodnji mobilnih telefona”, rekao je Dejvis.

Pročitajte i:  Tesla želi da njihovi konektori za EV punjače postanu standard u Severnoj Americi

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,