TrendMicro

470 miliona dnevno-aktivnih korisnika Huawei EMUI interfejsa

Wang Chenglu, predsednik grupacije za poslovanje sa korisnicima kineske kompanije, je objavio da je Huawei EMUI korisnički interfejs nedavno dostigao 470 miliona korisnika aktivnih na dnevnom nivou. Informacija je objavljena tokom konferencije za medije, na kojoj je istaknut rast upotrebe korisničkog interfejsa EMUI tokom poslednjih nekoliko godina.

PCPress.rs Image

Takođe, tom prilikom je istaknuto nekoliko interesantnih statističkih podataka. Trenutno je EMUI dostupan na 77 jezika. Upotrebljava se u 216 zemalja i regija u svetu. Trenutno ga koriste dva brenda, i oba predstavljaju deo Huawei grupacije – to su sam Huawei, kao i ćerka-firma Honor.

PCPress.rs Image
Huawei je tokom konferencije govorio i o istorijatu svog korisničkog interfejsa, inače dizajniranog po uzoru na (nekadašnji) iOS, odnosno rešenje nekadašnjeg lidera na polju mobilnih telefona, kompanije Apple. Tako je naglašeno da je EMUI 5 bio brz i neopterećen operativni sistem, EMUI 8.2 je doneo GPU Turbo, EMUI 9 je stigao uz Link Turbo, a najnoviji EMUI 9.1 dodaje poboljšani fajl sistem i Huawei Ark kompajler za bolje performanse.

PCPress.rs Image

Izvor: GizChina

Facebook komentari:
Pročitajte i:  iPhone prestigao Android na tržištu pametnih telefona u SAD
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,