SBB

470 miliona dnevno-aktivnih korisnika Huawei EMUI interfejsa

Wang Chenglu, predsednik grupacije za poslovanje sa korisnicima kineske kompanije, je objavio da je Huawei EMUI korisnički interfejs nedavno dostigao 470 miliona korisnika aktivnih na dnevnom nivou. Informacija je objavljena tokom konferencije za medije, na kojoj je istaknut rast upotrebe korisničkog interfejsa EMUI tokom poslednjih nekoliko godina.

Takođe, tom prilikom je istaknuto nekoliko interesantnih statističkih podataka. Trenutno je EMUI dostupan na 77 jezika. Upotrebljava se u 216 zemalja i regija u svetu. Trenutno ga koriste dva brenda, i oba predstavljaju deo Huawei grupacije – to su sam Huawei, kao i ćerka-firma Honor.


Huawei je tokom konferencije govorio i o istorijatu svog korisničkog interfejsa, inače dizajniranog po uzoru na (nekadašnji) iOS, odnosno rešenje nekadašnjeg lidera na polju mobilnih telefona, kompanije Apple. Tako je naglašeno da je EMUI 5 bio brz i neopterećen operativni sistem, EMUI 8.2 je doneo GPU Turbo, EMUI 9 je stigao uz Link Turbo, a najnoviji EMUI 9.1 dodaje poboljšani fajl sistem i Huawei Ark kompajler za bolje performanse.

Izvor: GizChina

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Chrome za Android dodaje ugrađenu alatku za screenshot
SBB

Tagovi: , , , , , , ,