BIZIT Seminar

4A Games: “Metro” univerzum dobija multiplayer mod!

4A Games studio objavio da radi na sledećoj igri iz Metro franšize. Izdanje koje još nema zvaničan naziv trenutno je razvoju za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S, i pokretaće ga novi endžin kompanije koji će u potpunosti iskoristiti mogućnosti konzola sledeće generacije.

PCPress.rs Image

Po prvi put u istoriji

Iako iz kompanije obećavaju da će fokus sledeće igre i dalje biti single player, razvojni tim navodi da će po prvi put u istoriji franšize dodati i multiplayer mod.

“Naše partnerstvo sa Saber Interactive-om omogućiće nam da istražimo nešto što ranije nije bilo moguće, iako je oduvek bila ambicija 4A Games-a, nešto čemu nismo mogli da se posvetimo – sve do sada: “Multiplayer iskustvo za Metro univerzum”, stoji u saopštenju.

“Kao mali studio, nismo bili dorasli svojim ambicijama, a naše ideje nisu nikada otišle dalje od prototipa”, dodaje se. “Ali sa iskustvom Saber (Interactive-a) u online gejmingu, sada aktivno istražujemo multiplayer koncepte koji će pružiti novo iskustvo Metro svetu. 

Međutim, 4A Games takođe navodi da je igra veoma rano u razvoju, a mulitplayer mod još nije definisan. “I dalje pokušavamo da shvatimo kako će to zaista izgledati, ali znajte da ostajemo potpuno posvećeni single-player iskustvu Metro univerzuma, kojem je na prvom mestu dobra priča, koju svi naši fanovi znaju i vole, navodi se.

Pročitajte i:  Fortnite ne usporava

Izvor: nme

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,