N Central domination

4K remasterizovani gejming klasici iz 90-ih godina

Dve i po decenije nakon što je Westwood Studio objavio prvu Command & Conquer igru, sa kojom je definisao novi žanr – strategije u realnom vremenu, gejmeri su dobili mogućnost da ponovo uživaju u ovom klasiku, sada u modernoj 4K rezoluciji. Remasterizovan serijal, Comand & Conquer: Tiberian Dawn i Red Alert, zajedno sa njihovim expansion pack-ovima, Covert Ops, Counterstrike i Aftermath, može da se preuzme sa EA Origin i Steam prodavnica, po ceni od 20 dolara.

PCPress.rs Image

Igre su prepravljene za 4K rezoluciju, pri čemu je moguće u svakom trenutku prebacivanje sa originalne na novu rezoluciju i obrnuto. Remasterizovana je muzika i glasovne scene, koje su sada i titlovane.

Pored svega toga, EA je objavio i izvorni kod za oba naslova i stavio ih pod GPL 3.0 licencu, što će omogućiti zainteresovanima da prave nove nivoe, menjaju dostupne jedinice, ili da kreiraju add-on-ove. Prve kritike na ove verzije su mahom pozitivne. Prijavljeni su sporadični problemi sa stabilnošću servera i smanjenjem framerate-a u pojedinim situacijama, ali to su stvari koje će se u narednom periodu menjati i popravljati. A ukoliko ipak ne želite da trošite novac na ove igre, a zaželeli ste ih se, uvek možete da odigrate klasičnu verziju u online varijanti i to za džabe.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,