BIZIT 2022

6 najboljih aplikacija za prolećno ulepšavanje fotografija

Stiže toplije vreme, a s njim i lepi momenti koje treba zabeležiti. Većina slika nastaje na pametnim telefonima, a bonus su aplikacije s efektima i drugim alatima za ulepšavanje fotografija.

prolecnospremanje

Odabrali smo neke od najboljih aplikacija za editovanje, a ukoliko vi koristite neke druge, pišite nam na našoj Facebook stranici.

1. VSCO Cam

VSCocam

Ova aplikacija nudi zaista jedinstvene efekte kojih nema mnogo, ali filteri su višenamenski i mogu se pojačavati ili smanjivati. Efekti deluju malo retro, ali u tome i jeste njihova čar. Od ostalih opcija tu su: podešavanje zasićenja fotografije, svetlosti, temperature, senke i sl. Aplikacija omogućava da završene fotografije direktno šerujete na druge društvene mreže ili na VSCO Grid ‑ njegovu minimalističku foto‑platfomu. Korisnici ove interesantne aplikacije često stavljaju heštegove #vsco i #vscocam, tako da imate mogućnost da vidite kako se drugi ljudi služe VSCO Cam‑om.

2. Instagram

Instagram

Najpopularnija aplikacija za deljenje fotografija i njihovo editovanje, s velikim brojem korisnika u Srbiji, nudi set brojnih filtera i alata za uređivanje video‑snimaka i fotografija direktno s telefona. Od poslednjeg većeg apdejta, Instagram je, pored novih filtera, dodao i niz alata kojima sami možemo da napravimo sopstveni filter i time unapredio svoje funkcije. Instagram vam omogućava da dodate i lokaciju fotografije, tagujete prijatelje i šaljete im fotografije u privatnim porukama. Šta biste više poželeli?

Pročitajte i:  Instagram ograničava osetljiv sadržaj za nove tinejdžere

3. Autodesk Pixlr

autodesk

Ova aplikacija, pored web verzije, ima i kompaktnu mobilnu varijantu koja vam nudi mnogo mogućnosti. Poseduje veliki broj filtera koji se dele u nekoliko kategorija i malo ozbiljniji set alata za ulepšavanje, kao što su mogućnost uklanjanja nesavršenosti na licu, izbeljivanje zuba, sečenje fotografija i još mnogo toga. Pixlr ima i nekoliko interesantnih fontova kojima možete ispisivati tekst po fotografijama, s tim što nisu podržana naša slova s dijakritičkim znacima. Dostupno je i pravljenje kolaža fotografija. Ukoliko volite foto‑aplikacije, ova će vam veoma brzo postati omiljena.

4. Photo editor by Aviary

aviary

Još jedna foto‑aplikacija s mnoštvom mogućnosti i jednostavnim interfejsom koji poseduje klizač za navigaciju gde vam je sve dostupno na jedan dodir i pokret. Pored svih mogućnosti za manipulaciju svetlošću, senkama, kontrastom i oštrinom, jedan dodir omogućava vam da izoštrite, posvetlite i izbalansirate boje. Ostali alati uključuju poigravanje fokusom, ramove, nalepnice i filtere. Aviary App

5. Pics art

pics art

Možda najsličnija Instagram‑u, ova aplikacija pored uređivanja fotografija ima i društvenu mrežu za live šerovanje fotki. Pored filtera, imate mogućnost ispisivanja po fotografijama i lepljenje stikera. Kamera u aplikaciji omogućava da fotografišete s već pripremljenim efektima, što znači da efekat birate u trenutku dok okidate. Istražite detaljnije ovu mrežu i pronaći ćete nešto što vas dodatno inspiriše.

Pročitajte i:  Sendit, Yolo, NGL: Anonimne društvene aplikacije ponovo preuzimaju vlast

6. Repix

repix

Ako želite grube i brze filtere, ova aplikacija pravi je izbor za vas. Ima mnoštvo okvira i alata za podešavanje, a zanimljivo je da dodirom prsta kao četkicom možete da nanosite specijalne efekte. Za vlasnike Samsung Galaxy Note‑a, ovo je idealna aplikacija jer podržava S Pen. Kao i kod ostalih aplikacija, i fotografije napravljene Repix‑om možete pratiti preko heštega #repix.

Jovana Vukić (@JovanaVu)

(Objavljeno u časopisu connect 49)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,