A koliki je vaš?…

plata_front_image Lični dohodak, koji se u tranziciji polako vraća na stari termin “plata”, trebalo bi da predstavlja merilo vašeg učinka na poslu. Ako sumnjate da je tako, na sajtu Istraživanje plata možete da ga uporedite sa onima koji rade u sličnoj branši ili na sličnim pozicijama.

Sajt je deo poznatog portala Infostud, aktivan je već godinu dana, pa je sakupljeno već 32.462 podataka o platama na raznim pozicijama u raznim kategorijama. I vi možete dati svoj prilog ovoj jedinstvenoj statistici, popunjavanjem formulara, a u Infostud-u garantuju da je učešće potpuno anonimno – formular zaista nema nikakva polja za upis ličnih podataka, pa čak ni za naziv firme. Zauzvrat, moći ćete da uporedite vašu platu sa prosekom u Srbiji (za sličnu poziciju), ali i sa još nekim zemljama (Slovačka, Mađarska, Češka…)

Nas je, naravno, najviše zanimalo kakve su plate u izdavačkoj delatnosti, pa prenosimo prigodnu tabelu, ako nekim slučajem vidite svoju svetlu budućnost u magiji medijske kreativnosti:

Ako vam se ne dopada ono što saznate o svojoj plati (ili još uvek nemate platu), jednim klikom miša možete da se prebacite na Infostud portal za zapošljavanje.

PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,