TrendMicro

A1 data centar: Najsigurnije mesto u gradu za vašu IT opremu

Kod sve većeg broja kompanija, rastuća potreba za velikim brojem servisa koji moraju da budu brzi, pouzdani i dostupni 24 časa u nedelji, stvaraju potrebu za razvojem data centara. Ovaj trend je na globalnom nivou u stalnom porastu jer većini organizacija ovakav način čuvanja i obrađivanja podataka postaje jedini izbor, zbog niza prednosti koji nudi.

PCPress.rs Image

Korisnik data centra može s bilo kog mesta na svetu i koristeći bilo koji uređaj za pristup mreži da radi s potrebnom i dovoljnom računarskom snagom, potrebnom količinom memorije, odgovarajućim softverom i da podatke sigurno skladišti.

A1 data centar, koji postoji od 2012. godine, nudi mogućnost kompanijama da povećaju dostupnost, pouzdanost i kvalitet servisa koje pružaju zaposlenima i krajnjim korisnicima, da zaštite svoje poslovanje implementacijom BC i DR plana, i izbegnu krupne investicije kao što bi bila izgradnja sopstvenog data centra. Čuvanje IT opreme obezbeđeno je uz poštovanje rigorozne svetske standardizacije TIER 3.

Pristup data centru moguć je u svakom trenutku samo ovlašćenom osoblju korisnika i na osnovu strogih internih procedura. Objekat se u potpunosti prati spolja i iznutra sistemom video-nadzora. Poseduje najmoderniji sistem kontrole pristupa sa specifičnim klasama koje zavise od potreba i u potpunosti je čuvan, sa 24/7 tehničkom podrškom i bezbednosnom službom. Korisnicima pruža maksimalan komfor uz poseban prilaz za utovar i istovar opreme, teretni lift, prostoriju za otpakivanje i montažu opreme, uslužni kancelarijski prostor, ali i uslugu remote hands.

Pročitajte i:  A1 mreža pokreće 2000 solarnih panela

Redundansa čuva podatke

Data centar ima više nezavisnih ulaza optičkih kablova, kao i raznovrsne nacionalne i međunarodne optičke veze, a mogućnošću stvaranja redundantnih trasa i nezavisnog Internet upstream povezivanja s Telekom Austrija grupom i svim većim POP lokacijama. Objekat je projektovan i izgrađen na način da se obezbedi snabdevanje električnom energijom u skladu s najvišim industrijskim standardima, a napaja se električnom energijom preko dve nezavisne trafo-stanice. Svaka linija je povezana sa sopstvenom transformator-stanicom koja opslužuje 1 MW električne energije.

PCPress.rs Image

Lociran u industrijskoj zoni Kragujevca, nedaleko od magistralnog puta, zauzima površinu od 1500 m2. U ponudi je smeštanje opreme u okviru deljenog ormana na nivou zakupljenog unit-a, a korisnici mogu zakupiti i cele ormane, u zavisnosti od potreba.

Stalni nadzor

Building Management System omogućava praćenje bezbednosnih aspekata, električnih instalacija, termotehničkih sistema, temperature, vlažnosti vazduha… Sistem za hlađenje realizovan je u konfiguraciji N+1, UPS sistem u konfiguraciji N+N, i dizel-generator u konfiguraciji N+1. Restriktivan pristup objektu georedundansa, odsustvo negativnih uticaja trusnog područja i blizine vode, kao i sve prethodno navedeno, samo su neke od vrednosti koje je potrebno istaći.

Pročitajte i:  Schneider Electric: Promena stava je ključna za održivu budućnost data centara

U okviru A1 data centra omogućene su usluge nacionalnog i međunarodnog povezivanja i pristup Internetu s dva nezavisna optička privoda. Ključna karakteristika za opredeljenje korisnika jeste raspoloživost prostora, a kvalitet opisane infrastrukture donosi sigurnost da će garancije u vidu 99,99 odsto na mesečnom nivou biti ispoštovane.

Dodatno, korisnicima data centra će uskoro biti dostupna i usluga čuvanja podataka. Back up as a service je rešenje koje nudi brzo, jednostavno i automatizovano skladištenje sigurnosnih kopija podataka s korisničke infrastruktutre na servere A1 data centra.

A1.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,