Zebra

AB Soft ERP: Otvaranje novih horizonata

I kada pomislite da je neki posao završen, otkrivate da ste tek na pragu novih izazova i proširenja mogućnosti. AB Soft, poštujući ovu maksimu, umesto da se zadovolji odavno stečenom reputacijom, neprestano širi spektar poslovnih delatnosti koje pokriva svojim ERP‑om.

153027694Za ovih četvrt veka, od kada je izašla prva verzija AB Soft-ovog poslovnog informacionog sistema, nekada mali, ali pouzdani knjigovodstveni program izrastao je u celovit proizvod koji pokriva širok spektar poslovnih delatnosti. Letimičan pogled na Internet prezentaciju otkriva nam više od dvadeset osnovnih modula, a njima treba dodati i desetak posebno razvijenih za specifične industrijske vertikale, odnosno korisnike čija osnovna delatnost zahteva posebno razvijen i prilagođen softver koji prati njihove poslovne procese. Malo detaljniji pogled otkriva nam da AB Soft, pored funkcionalnosti koju možemo da vidimo i kod drugih proizvođača softvera, posvećuje pažnju poslovima koji obično stoje u zapećku, a zapravo oni, kada postanu sastavni deo informacionog sistema, daju poseban kvalitet i široke mogućnosti da se optimalnije i efikasnije upravlja preduzećem. Takvi su, na primer, poslovi posvećeni upravljanju dokumentacijom, poslovnim procesima, projektima, kadrovima…

Pročitajte i:  ERP pregled: sERPentine poslovnih rešenja

Osigurana reosiguranja

Delatnost koja je praktično nepokrivena kvalitetnim proizvodom, ne samo u Srbiji već i šire u regionu, jeste reosiguranje. Radi se o posebnoj vrsti finansijskih usluga koje nemaju toliko sličnosti s nama daleko poznatijim osiguranjem, koliko bi to moglo da se zaključi na osnovu bliskosti naziva.

Projektanti AB Softa uverili su se u to već pri prvim koracima razvoja novog modula, a umesto pukog prepisivanja i prilagođavanja programerskog koda, ovde je praktično od nule morao da se uradi kompletan inženjering i razvoj svake funkcionalnosti. U ceo posao, od prvih skica do konačnog proizvoda, uloženo je skoro godinu dana rada posebnog tima koji je bio posvećen upravo tom poslu. Rezultat je brzo zaključenje prvih implementacija i veliko interesovanje reosiguravajućih društava, ne samo kod nas već u celom regionu, a svi su redom istakli visok nivo saglasnosti samog softvera i realnih poslovnih procesa, što omogućava lako i brzo uvođenje u produkciju.

U korak s tehnologijom

U poslednjih godinu dana nije zanemaren ni razvoj drugih delova AB Soft-ovog ERP‑a. Pored redovnih unapređenja i usaglašavanja s novouvedenom zakonskom regulativom, dosta toga je urađeno na delovima programa koji nisu pred očima korisnika, ali su preduslov za nastanak budućih verzija. Tako je, pomenimo to na ovom mestu, tokom proteklih dvanaest meseci, koliko je prošlo od poslednjeg predstavljanja tržišta ERP‑ova kod nas, AB Soft-ov ERP je u više navrata uspešno implementiran na cloud platformi, odnosno softver je migriran u data centre udaljene mnogo kilometara od korisnika.

Pročitajte i:  Autodesk AutoCAD u novom (2022) ruhu

Drugi bitan korak u razvoju je prilagođenje mobilnim tehnologijama, kako u pogledu operative na terenu, tako i u izveštavanju i analizi. Podržane su sve značajne platforme i operativni sistemi, a bezbednost je na najvišem je nivou. Sve to upućuje nas na razmišljanja o budućim novitetima iz AB Soft-a, a verujemo da će i ova godina doneti dosta prijatnih vesti.

absoft.rs

Milan Bašić

(Objavljeno u časopisu PC#221)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,