ASUS ROG Flow

Acer liquid S1

Acer za 349 evra  nudi Liquid S1, fablet koji je moguće priuštiti. Međutim, da li je dobra ideja kupiti smartfon sa 5,7‑inčnim ekranom za tako malo novca?

ACER-glavna-slikaFableti su, barem dosad, bili izuzetno skupi. Acer Liquid S1 pomera te granice, budući da za 349 evra nudi 5,7‑inčni ekran s dobro odabranom HD rezolucijom od 1280×720 tačaka.

Osvetljaj ekrana od 330 cd/m2 obezbeđuje odličnu čitljivost napolju čak i kada je sunčano, jedino stabilnost slike koja varira u zavisnosti od ugla posmatranja govori o tome da se ovde štedelo na kvalitetu. I Mediatek‑ov procesor od 1,5 GHz ukazuje na štednju, budući da prilikom prvog testiranja ne reaguje tako dobro kao konkurentski četvorojezgarni procesori; zato podržava dve SIM kartice.

Kao što je već uobičajeno, jedan modul namenjen je telefoniranju u dobro snabdevenoj GSM mreži, dok drugi pomoću UMTS‑a i HSPA+ omogućava lako surfovanje i prenos podataka brzinom od 21 Mbit/s. Nedostaje LTE. Mala je i fleš memorija od 8 GB, od kojih korisniku na raspolaganju stoji samo pet.

Pročitajte i:  Acer žrtva ozbiljnog ransomware napada

Doduše, muziku, slike i video‑sadržaje možemo da skladištimo na MicroSD karticu. Ona se, kao i MicroSIM kartica, nalazi ispod baterije, koju je moguće zameniti i koja je s kapacitetom od 2400 mAh preslaba za jedan fablet. Da li njena izdržljivost može da se nosi s konkurencijom, pokazaće tek pravi test u laboratoriji.

Dizajn je sasvim solidan, jedino bi po širini i dužini moglo da se skrati po nekoliko milimetara. Površina kućišta je dobra, lepo leži u ruci i deluje plemenito. Acer tvrdi da će u ponudi biti belo i crno kućište. Mnogo softverskih dodataka dopunjuje Android 4.2.2: pored Office programa i FM radija, postoji i mogućnost sistemskog prilagođavanja prihvatanja poziva koje omogućava „zamrzavanje“ stanja aplikacije koju smo prethodno koristili.

Acer-Liquid-S1

Michael Peuckert

(Objavljeno u časopisu connect 33)

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: ,