VMware-vForum

Adobe ažurira aplikaciju Fresco

Adobe je objavio da je ažurirao svoju aplikaciju Fresco, popularni program za crtanje, i to sa gomilom novih funkcija. Od sada će crtanje biti daleko lakše i kvalitetnije, a Adobe najavljuje i podršku za više uređaja.

adobe ažurirao fresco

Kompatibilnost sa više uređaja

Među novim alatima implementirana je maska za rezanje koja će vam omogućiti da snimite delove svog crteža i premestite ih u drugi sloj ili grupu slojeva. Na taj način možete nastaviti da radite na prvobitnoj ideji, ne brinući o tome da ćete pogrešiti u poslu koji ste već odradili. Tu je i novi alat za upravljanje četkicama. Bićete u mogućnosti da odaberete koje će se Pixel četke prikazati ili sakriti, ili možete da napravite prilagođeni set četkica koje najčešće koristite.

Fresco sada ima i alat za pregled četkica u Photoshopu, Pixel i Eraser koji vam pokazuju veličinu i oblik četke kada dodirnete ekran. To možete da aktivirate preko menija Brushes, koji se nalazi u podešavanjima aplikacije. Verzija za Windows 10 konačno je kompatibilna za više uređaja. Trebalo bi da radi na bilo kom PC-u sa savremenim Intel ili Nvidia GPU-om.

Izvor: Engadget

 

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: