Top50 Glas publike

Adobe izbacio poslednji update ikada za Flash

Adobe je izbacio poslednji update za svoj Flash Plyer plugin, nekoliko nedelja pre zvaničnog gašenja Flash-a. Kao što stoji na sajtu Adobe-a, sa 31. decembrom 2020. godine će prestati podrška za Flash, a od 12. januara 2021. godine će blokirati sadržaj koji će na njemu raditi.

PCPress.rs Image

Oproštajna poruka za kraj

Adobe je ipak ostavio oproštajnu poruku u opisu poslednjeg update-a. “Želimo da se zahvalimo svim našim korisnicima i programerima koji su koristili i razvijali neverovatni Flash Player sadržaj kroz dve decenije”, piše u poruci. “Ponosni smo da je Flash imao suštinsku ulogu u razvoju web sadržaja kroz animaciju, interaktivnost, zvuk i video. “Uzbuđeni smo da pomognemo u vođenju sledeće ere digitalnih iskustava.”

Flash se polako gasi od 2017. godine, kada je Adobe najavio da će konačno prekinuti podršku, a tada je već prestajao da se koristi u najpopularnijim web pregledačima. Adobe je još od 2015. godine navodio korisnike da pređu na novije standarde, poput HTML5. Za gašenje Flash-a bilo je više razloga, a jedan od njih bio je česti i brojni sigurnosni propusti.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,