Adobe predstavio 10 novih alata

Adobe je predstavio nove softverske opcije, te je najavljeno 10 alata na kojima kompanija radi. Dobar deo alata se odnosi na editovanje video sadržaja, a među zanimljivijima je onaj koji služi za obradu jednog objekta, koja se potom primenjuje na ceo sadržaj.

PCPress.rs Image

Još uvek nije sigurno da će svaki od najavljenih alata stići do korisnika, te bi, na primer, onaj koji glas konvertuje u muzički sadržaj mogao da ostane samo na nivou ideje. Naime, radi se o opciji koja je ponela ime Project Kazoo, te glas korisnika pretvara u instrumental, tako da će korisnici, ako funkcija zaživi, ubuduće moći da komponuju samo uz pomoć glasa.

Među najzanimljivije predstavljene alate svakako spada Project Fast Mask, koji bi video editorima mogao da prilično olakša posao, te ubrza procese obrade snimljenog materijala. Fast Mask korisniku dozvoljava da izabere neki objekat, neku osobu na primer, a uz pomoć samo nekoliko klikova. Funkcija potom načinjene izmene primenjuje na svaki frejm, što znači da je dovoljno da se objekat izabere jednom, te da se potom čitav sadržaj edituje bez potrebe za ponovnim biranjem u novom frejmu.

Pročitajte i:  Novo lice Ilustratora

Tako je Adobe ponudio niz funkcija za ubrzavanje procesa video editovanja, te druge zanimljive mogućnosti, pa ostaje da se vidi koje će ideje izrasti u celovite projekte da bi stigle do korisnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,