BIZIT Seminar

Adobe predstavlja Creative Suite 5.5

adobe Danas je firma Adobe Systems Incorporated predstavila novu verziju proizvoda Adobe® Creative Suite® 5.5 koja će dizajnerima i razvojnim inženjerima omogućiti da se usredsrede na popularne platforme za pametne telefone i tablete, prateći revoluciju na području mobilnih komunikacija koja iz temelja menja način distribucije sadržaja. Ova verzija označava važnu stepenicu u nadolazećim promenama budućih Adobe Creative Suite softverskih paketa za izradu kreativnih sadržaja za stampu, web, interaktivne aplikacije, video, audio ili mobilne uređaje .

"Creative Suite 5.5 će podstaći razvoj novih digitalnih iskustava na različitim uređajima, uključujući sve glavne pametne telefone i tablete", izjavio je Shantanu Narayen, predsednik i glavni direktor firme Adobe. "Budući da izdavači, medijske kuće, oglašivači i firme menjaju način na koji razvijaju i distribuiraju sadržaj, Adobe će ih podržati tehnološkim inovacijama na području kreiranja sadržaja, upravljanja i distribucije."

Novi paket Creative Suite 5.5. Web Premium donosi inovacije za HTML5 i Adobe Flash®, što korisnicima omogućava izradu i isporuku „bogatih“ sadržaja i aplikacija za praktično sve ekrane. Dizajnerima i programerima ovo izdanje olakšava isporuku aplikacija na Android™, BlackBerry® Tablet OS, iOS i druge platforme, stvaranje obogaćenih sadržaja za pretraživače na većem broju ekrana putem HTML5 i iskorišćavanje programa Flash Player za isporuku vrhunskih video sadržaja, igara i internet aplikacija s mnoštvom karakteristika.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S23 Ultra: Isto, ali bolje

Novi mehanizam skriptovanja u programu Adobe Photoshop i poboljšani paket za razvoj softvera za Photoshop (Photoshop Software Development Kit SDK) programerima omogućava stvaranje aplikacija za tablete te interakciju s Photoshop-om s Android-a, BlackBerry-a i OS-a.

Sveobuhvatno produkcijsko rešenje Adobe Creative Suite 5.5 Production Premium, donosi nove kreativne inovacije za poboljšanje radnih procesa. Napredni Adobe Mercury Playback predstavljen u Adobe Premiere® Pro CS5 verziji proširuje podršku za jedinicu za grafičku obradu ( graphics processing unit GPU) na prenosne računare, omogućavajući na taj način korisnicima brže otvaranje projekata, dobijanje povratne informacije u stvarnom vremenu i besprekoran rad u većoj rezoluciji.

Pristup najnovijim dostignućima u području digitalnog izdavaštva

Creative Suite 5.5 Design Premium obuhvata najnovije inovacije u području digitalnog izdavaštva, koje vodeći svetski izdavači časopisa i poslovnih novina već koriste za stvaranje digitalnih izdanja za tablete. InDesign® CS5.5, zajedno s integrisanim paketom alata Folio Producer, dizajnerima omogućava dodavanje novih nivoa interaktivnosti u oblikovanju stranica namenjenih tabletima. Dokumenti mogu sadržati video i audio zapise, panoramske prikaze, rotaciju objekata za 360 stepeni, širenje i zumiranje slika, integraciju HTML i HTML5 sadržaja i druga interaktivna obeležja. Na taj se način postiže privlačnije i dinamičnije čitalačko iskustvo.

Pročitajte i:  Android dodaje mnoštvo novih funkcija vašem telefonu

Stvaranje mobilnih aplikacija za Android, BlackBerry Playbook i iOS

Creative Suite 5.5 dolazi u vreme eksplozivnog porasta prodaje i povećanja mogućnosti koje pružaju mobilni uređaji, čime se drastično menja način razvoja i korišćenja sadržaja i aplikacija. Izdavanjem Adobe Flash® Builder™ 4.5 programeri mogu jednostavno razvijati i implementirati mobilne aplikacije za sve brojnije Android, BlackBerry Playbook i iOS uređaje.

Ubrzanje i optimizovanje kreativnih radnih procesa

Adobe Creative Suite 5.5 softveri integrišu se s rešenjem Adobe CS Live*†, kompletom internetskih servisa koji ubrzavaju ključne aspekte kreativnog radnog procesa i dizajnerima omogućavaju da se usredsrede na stvaranje kreativnih radova. Internet servisi CS Live obuhvataju: Adobe BrowserLab, Adobe CS Review, Acrobat.com, Adobe Story i Adobe SiteCatalyst® NetAverages™ koji pokreće Omniture.

U sklopu novog spektra proizvoda iz paketa Creative Suite vodeći je kao i dosad Adobe Creative Suite 5.5 Master Collection, koji u jednom paketu obuhvata sve kreativne alate firme Adobe koji su obeležili svoj segment tržišta – tu su Photoshop, Illustrator®, InDesign, Acrobat®, Flash Builder, Flash Catalyst®, Flash Professional, Dreamweaver®, Adobe Premiere Pro i After Effects®. Proizvodi su dostupni zasebno ili u sklopu jednog ili više od pet postojećih izdanja paketa Creative Suite. Potpuni raspon proizvoda iz paketa Creative Suite 5 obuhvata Creative Suite 5.5 Master Collection, Creative Suite 5.5 Design Premium, Creative Suite 5.5 Web Premium, Creative Suite 5.5 Production Premium i Creative Suite 5.5 D.

Pročitajte i:  Vivaldi browser na Android-u dodaje multimedijalne funkcije

Izvor: HSM

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,