BIZIT 2022

Adria Airways preuzima Montenegro Airlines

Prema mišljenju hrvatskog analitičara Alena Šćurića, Adria Airways će pre kraja 2017. godine kupiti Montenegro Airlines, prenosi portal Tango Six. On tvrdi da investicioni fond 4K, koji je u martu 2016. godine kupio Adria Airways, a ova pre nekoliko dana švajcarsku avio-kompaniju Darwin od Etihad Airways-a, vrši ove nabavke za nemačku Lufthansa-u.

PCPress.rs Image

Nemačka avio-kompanija, kako navodi, se ovim kupovinama polako oslobađa od konkurencije arapskog Etihad-a. “Croatia Airways je daleko zanimljivija za 4K nego MA, ali Montenegro mogu dobiti jeftino i ekspresno brzo. Kompanija je u ekstremno teškom stanju i hitno joj je potreban kupac da bi preživela ovu zimu. Stoga, neće biti neobično ako Adria vrlo brzo kupi Montenegro“, tvrdi Šćurić. Tome u prilog, objašnjava, ide iznenadno i ogromno povećanje frekvencija kompanije Adria iz Ljubljane za Podgoricu.

“Govorimo o 134 posto povećanja, sa tri na sedam letova nedeljno linije koja količinu frekvencija nije povećala od 2003, dakle 14 godina. Na ovaj način ubrzava se propast Montenegra, ali to je stara i oprobana metoda koju je do savršenstva Lufthansa već izvela sa svojim pulenima pre preuzimanja Brussels Airlines-a”, ističe Šćuric.

Analitačar Tango Six-a se nada da će hrvatsko resorno ministarstvo konačno aktivno krenuti u nalaženje potencijalnog kupca Croatia Airlines-a, jer su zainteresovani Qatar Airways, Singapur, Turkish Airlines, Hainan Airways i Aegean.

Izvor: seebiz.eu/Beta

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , ,