Top50 Glas publike

Agrobanka modernizovala integracioni informacioni sistem

agrobanka Agrobanka a.d. Beograd i Asseco SEE zaključili su ugovore o unapređenju, modernizaciji i implementaciji integralnog informacionog sistema Agrobanke, početkom aprila 2010.g. Ovim Ugovorom su obuhvaćena sledeća nova projektna rešenja: „Expirience branch” i „Customer insight” „ASEBA TezauriTM Enterprise banking Business Intelligence – Basel II / BI” „Document Management System” Unapređenje postojećih modula „Core Banking Back Office sistema” – PUB2000.

Agrobanka je izvršila nabavku najsavremenije računarske i komunikacione opreme (IBM, EMC, Cisco) radi unapređenja i modernizacije postojeće infrastrukture informacionog sistema banke. U realizaciju je uključen projekat virtuelizacije serverske platforme kako na primarnoj, tako i na sekundarnoj lokaciji, kao i implementaciju IP telefonije i kontakt centra.

Realizacija ugovorenih aktivnosti se odvija po planu, a ovih dana je realizovana prva faza implementacije koja obuhvata: Instalaciju novog storidža virtuelizacija serverske platforme, instalaciju serverske i komunikacione infrastrukture migracija Baze podataka na novu platformu SQL-a.

Takođe, izvršena je migracija postojećeg projektnog rešenja PUB2000 na novu platformu SQL i Windows. U centrali Banke su implementirani i stavljeni u funkciju IP telefoni. U toku su intezivne aktivnosti na realizaciji preostalih ugovorenih aktivnosti na projektima, kao i aktivnosti na unapređenje komunikacione infrastrukture – WAN mreže.
„Efekti koje Agrobanka očekuje implementacijom ugovorenih aktivnosti su unapređenje tehnologije bankarskog poslovanja, efikasniji servis klijenata Banke i smanjenje operativnih troškova. Možemo konstatovati da je samo realizacijom prve faze projekta PUB i implementacijom dela računarske i komunikacione infrastrukture u Data centru postignuta značajna efikasnost u procesiranju i izveštavanju. Obrade koje su trajale i po nekoliko sati sada se izvršavaju za nekoliko minuta. Pun efekat banka će postići realizacijom svih planiranih aktivnosti, a što je po planu predviđeno za prvu polovinu 2011.godine”. Rekao je Mihajlo Radić, Izvršni Direktor Sektora Informacionih Tehnologija.
U realizaciji navedenih aktivnosti učestvuju intezivno timovi Asseco SEE i Agrobanke a.d. i angažovano je povremeno ili stalno preko 100 saradnika Agrobanke na svim projektima.

Pročitajte i:  IBM Instana – vodeća platforma za monitoring aplikacija

Izvor:Asseco See

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,